Κόσμος

Τραμπ: Θα καταστρέψουμε την Β.Κορέα εάν δεν κάνει πίσω

Ακούστε το άρθρο

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την πρώτη του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη. Εξαίροντας το έργο της κυβέρνησής του δήλωσε ότι το χρηματιστήριο ακολουθεί ανοδική πορεία και η ανεργία έχει καταγράψει ιστορικό χαμηλό. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και ενώπιον ξένων ηγετών δήλωσε ότι πρώτα στην ατζέντα του τοποθετεί θέματα που αφορά στις ΗΠΑ. «Το ίδιο πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες» δήλωσε συγκεκριμένα.

Εξαπολύοντας τα πυρά του προς την Πιονγκγιάνγκ, με την οποία η ένταση κλιμακώνεται μετά και την εκτόξευση πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία, σε πιο σκληρό ύφος δήλωσε: «θα καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω».

Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, που απασχόλησε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα την βρετανική πρωτεύουσα όταν 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε ότι οι τρομοκράτες έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και ότι εξαπλώνονται ανά τον κόσμο.

Ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια αυτή αστάθεια ενισχύοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Για τη Βόρεια Κορέα

Κατά της Πιονγκγιάνγκ καταφέρθηκε ο Τραμπ κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς» και προειδοποιώντας ότι θα καταστρέψει πλήρως τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω.

Ένα ηχηρό μουρμουρητό ακούστηκε στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όταν ο Τραμπ διατύπωσε την αυστηρότερη μέχρι τώρα προειδοποίησή του προς τη Βόρεια Κορέα.

Αν η Βόρεια Κορέα δεν υποχωρήσει, δήλωσε, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα».

«Ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστούν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

Ένας χαμηλόβαθμος βορειοκορεάτης διπλωμάτης παρέμεινε στα έδρανα της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας για την ομιλία του Τραμπ, ανακοίνωσε η αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

Για τη Βενεζουέλα: Θα αναλάβουμε περαιτέρω δράση

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι «απολύτως απαράδεκτη» και «δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να την παρακολουθούμε», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας για άλλη μια φορά την δικτατορική πολιτική του Νικολάς Μαδούρο.

Προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Για το Ιράν: Μια από τις χειρότερες συμφωνίες εκείνη για τα πυρηνικά

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε ότι η χώρα του θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Τραμπ δήλωσε ότι η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν είναι «μία από τις χειρότερες στις οποίες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ».

Αποτελεί «όνειδος» για την χώρα του, δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία πάνω στα πυρηνικά.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος» τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε όλα τα έθνη να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις αξίες τους.

«Απευθύνουμε έκκληση για αναγέννηση των ιδανικών, της υπερηφάνειας και του πατριωτισμού των εθνών».

in.gr

Όλη η επικαιρότητα