Κόσμος

Τραγωδία με τρεις νεκρούς από τη σφοδρή κακοκαιρία στη νότια Ιταλία (VIDEO)

colosseum.jpg
Ακούστε το άρθρο
Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη νότια Ιταλία. Δύο γυναίκες και ένα επτάχρονο κορίτσι βρήκαν τραγικό θάνατο στην ανατολική Σικελία, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Κοντράντα Ρομανέλο.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμη τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ τους η μητέρα του κοριτσιού, τα οποία διασώθηκαν.

Ένα ακόμη αυτοκίνητο 4Χ4 παρασύρθηκε στον ποταμό Σιμέτο, κοντά στην Κατάνια, στην ανατολική Σικελία, αλλά όλοι οι επιβαίνοντες σώθηκαν. Ελικόπτερο της πυροσβεστικής μετείχε στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από το όχημα και τη διάσωσή τους.

Στο έλεος της κακοκαιρίας

 
Σφοδρή κακοκαιρία και έντονες βροχοπτώσεις που προκαλούν πλημμύρες πλήττουν από την Παρασκευή όλη τη χώρα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν κυρίως τον ιταλικό νότο, Καλαβρία, Μπασιλικάτα, Σικελία, προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Στη Ρώμη, η στάθμη των υδάτων του Τίβερη αυξήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν έσπασαν τα φράγματα του ποταμού.

Στις Άλπεις, οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις επικοινωνίες και προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Όλα τα περάσματα είναι κλειστά και ορισμένα δρομολόγια αμαξοστοιχιών προς την Αυστρία ακυρώθηκαν.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σαρώνουν επίσης περιοχές του βορρά λιγότερο ορεινές. Ο στρατός, με εκχιονιστικά μηχανήματα, συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τον καθαρισμό των αυτοκινητοδρόμων στη Βενετία, κυρίως στην περιφέρεια Μπελούνο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Όλη η επικαιρότητα