WEB tv Κόσμος

Τραγωδία στην Ιταλία – Μεγαλώνει η τραγική λίστα, στους 35 οι νεκροί [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο κατάρρευσης τμήματος της οδογέφυρας λίγο έξω από τη Γένοβα να συνεχίζεται, ο απολογισμός των θυμάτων διαρκώς αλλάζει. Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 35 ενώ άλλοι τόσοι είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

«Πρόκειται για τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο αναφερόμενος στην κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας.

«Μεταβαίνω άμεσα στην περιοχή αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε, με ειλικρίνεια, κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.

Παράλληλα θα μεταβεί στην Γένοβα και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το σημείο της κατάρρευσης και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.

Νωρίτερα, ο ιταλικός Τύπος μετέδιδε πως «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στη Γένοβα». Ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος εκατό μέτρων. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με τη Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

H στιγμή της κατάρρευσης

Τη στιγμή της κατάρρευσης κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει «ω Θεέ μου, ω Θεέ μου». Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την ώρα της κατάρρευσης στη γέφυρα βρίσκονταν αρκετά οχήματα.

Αναζητούνται τα αίτια

Η οδογέφυρα, γνωστή ως γέφυρα Μοράντι, χτίστηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Εργασίες είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

ΠΗΓΗ: newsbeast, in

Όλη η επικαιρότητα