Κόσμος

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Δύο μαθητές νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο [Βίντεο]

Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν ύστερα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης σε Λύκειο στο δυτικό Κεντάκι, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Ματ Μπέβιν, ενώ ο μοναδικός δράστης συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον Μπέβιν, οι δύο νεκροί είναι μια 15χρονη κι ένας 15χρονος, ενώ ο φερόμενος δράστης είναι, επίσης, 15 ετών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα στο Λύκειο της κομητείας Μάρσαλ στο Μπέντον του Κεντάκι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πρόκειται για την τελευταία κατά σειρά τραγωδία στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών με πυροβολισμούς, ένα φαινόμενο που μαστίζει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 15χρονος που φέρεται να άνοιξε πυρ συνελήφθη σχεδόν 15 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς. «Οι αρχές έχουν ασφαλίσει την περιοχή και ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση» επισήμανε η αστυνομία.

Πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα