Ελλάδα

Τραγωδία στο Μάτι: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια Φύτρου

Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή κατατέθηκε η μήνυση της οικογένειας Φύτρου, για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, Βασίλης Καπερνάρος.

Η μήνυση της συζύγου, που έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στο Μάτι, είναι κατά παντώς υπευθύνου αλλά και κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που αντικατέστησε τον πρώτο.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος: “είναι μια υπόθεση στην οποία τα στοιχεία για τις παραλείψεις των υπευθύνων είναι πολλά, θα έχουμε αποκαλύψεις. Η μήνυση αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή”.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η μήνυση περιλαμβάνει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση η με ενδεχόμενο δόλο. Η μητέρα της οικογένειας υποστηρίζει ότι υπήρξαν εγκληματικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν από την ελληνική Βουλή.

Θυμίζουμε πως μεταξύ των θυμάτων της φωτιάς ήταν ο Γρηγόρης Φύτρος, ποδηλάτης της ΑΕΚ, ο 11χρονος γιος του Ανδρέας και η 15χρονη κόρη του Εβίτα, η οποία έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια της παραλίας.

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα