Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Απόφαση «ανάσα» για τους αγρότες

Ακούστε το άρθρο

Τη «μετάθεση πληρωμής» της τρέχουσας δόσης επαγγελματικών δανείων, για όσους αγρότες/κτηνοτρόφους το αιτηθούν, στη λήξη του δανείου τους, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, για να διευκολύνει τους αγρότες, των οποίων η παραγωγή επηρεάσθηκε από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας του Ιανουαρίου, με κύριο χαρακτηριστικό τον παγετό.

Ποιοι δικαιούνται να ενταχθούν στη ρύθμιση

Δικαιούχοι του μέτρου διευκόλυνσης είναι οι αγρότες/κτηνοτρόφοι, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου τους.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

  • Να είχαν ενήμερα δάνεια την 30.12.2016
  • Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ
  • Να έχουν δόση ή δόσεις δανείων που πρέπει να πληρωθούν εντός του α’ εξαμήνου του 2017.

Η πρωτοβουλία αυτή και η αμεσότητα αντίδρασης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει την ευαισθησία με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς αντιμετωπίζει τους αγρότες, ώστε να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.

Το πλαίσιο με αυτά τα μέτρα διευκόλυνσης εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς, εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας, που στοχεύει, μέσω ολιστικής προσέγγισης, στην κάλυψη όλων των αναγκών των αγροτών και στη διατήρηση της Αγροτικής Οικονομίας σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

Όλη η επικαιρότητα