Τριφυλία: Κοπή της πίτας της ΝΔ παρουσία Κικίλια με… πολιτικά μηνύματα ενόψει εκλογών

Ηχηρό μήνυμα νίκης στις εκλογές όποτε και αν γίνουν έστειλαν στελέχη μέλη και φίλοι της ΝΔ που παρέστησαν το απόγευμα της Κυριακής στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Τριφυλίας και ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία. Η προσέλευση ήταν μαζική καθώς παλαιά αλλά και νέα στελέχη έδωσαν το παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους τον πρώην υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια που ήταν ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε και… «ειδήσεις» που αφορούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτές δεν ήταν άλλες από την στήριξη σε Νίκα στην Περιφέρεια, και το γεγονός πως δεν πρόκειται να δοθεί κανένα χρίσμα στο Δήμο Τριφυλίας. Μάλιστα, σε ένα σημείο της ομιλίας του ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι στο δήμο Τριφυλίας, στον οποίο υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες δημάρχων από τη ΝΔ, κανένας δεν έχει, ούτε θα έχει, κομματικό χρίσμα.

Το παρών στην εκδήλωση, έδωσαν ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου,  ο υποψήφιος ευρωβουλευτής από τη γειτονική Ηλεία, Λευτέρης Βαρουξής, ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, η υποψήφια Δήμαρχος Τριυλίας, Χαίδω Παναγιωτοπούλου, στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας, στελέχη της ΔΗΜ.ΤΟ Μεσσήνης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πολλά ακόμη στελέχη και μέλη του κόμματος.

Την εκδήλωση άνοιξε με την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, Νίκος Αντωνόπουλος,που ανέφερε πως οι νέοι όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα συμβάλουν στην πορεία της χώρας, τονίζοντας πως η ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Στην τοποθέτησή τους, τόσο η πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας, Γιώργος Φωτεινός, σημείωσαν ότι αγκαλιάζουν στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών όλους τους υποψηφίους στο δήμο Τριφυλίας που προέρχονται από τη ΝΔ και στο β’ γύρο όλοι μαζί θα δώσουν τη μάχη για να κερδίσει ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος Τριφυλίς, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος, ευλόγησε τις δύο πίτες, μία για την ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας, όπου έκοψε ο Γιώργος Φωτεινός, και μία για την ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, όπου έκοψε ο Νίκος Αντωνόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, από το μέλος της ΔΗΜ.ΤΟ. Στέλιο Διμαντόπουλο, στον πρώτο Δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, ο οποίος ωστόσο κατά την παραλαβή της σημείωσε πως δεν σημαίνει για αυτόν πως αποστρατεύεται.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Βασίλης Κικίλιας είπε ότι, «Έχω υπηρετήσει και τους τρεις (σ.σ. αρχηγούς). Τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήμουν αυτοδιοικητικός, γιατί από εκεί ξεκίνησα, κ. δήμαρχε και υποψήφιοι και υποψήφιες για το δήμο Τριφυλίας στους οποίους και στις οποίες εύχομαι ειλικρινά, μέσα απ’ την καρδιά μου, σε όλους και σε όλες καλή επιτυχία. Θα ήλπιζα να μη χρειαζόταν να φτάσουμε στο σημείο η ΝΔ να λέει ότι “όποιος περάσει στο β’ γύρο θα τον στηρίξουμε όλοι για να κερδίσει το δήμο Τριφυλίας” και να είχαμε έναν ή μία υποψήφιο. Θα ήλπιζα πραγματικά να συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αλλά, αφού το πράγμα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει, θα σεβαστώ, όπως όλοι μας, την απόφαση του προέδρου και της παράταξης και θα πω απλά ότι θα ’ταν μεγάλο κρίμα κι αμαρτία να χαθεί αυτός ο δήμος».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Νίκα ανέφερε, «Ερχόμενος εδω πέρα κάτω, μου είπαν τι συμβαίνει στην περιοχή, τα θέματα τα αυτοδιοικητικά τα οποία έχουμε, το νόμο που άλλαξε, που δημιουργεί προβλήματα και λοιπά. Διαλέγω να μην ξεκινήσω από αυτά. Θα ξεκινήσω διαφορετικά, έτσι όπως εγώ καταλαβαίνω. Δε θέλω να ψηφίσετε τον Παναγιώτη το Νίκα επειδή είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ. Ξαναλέω, δεν θέλω να ψηφίσετε τον Παναγιώτη το Νίκα επειδή είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ. Αντιθέτως, θέλω να μιλήσετε στους παραπονεμένους, στους στεναχωρημένους, στους πικραμένους απ’ το ’04, το ’07 και το ’09 για ό,τι λάθη μπορεί να κάναμε, σ’ αυτούς οι οποίοι έφυγαν απ’ την παράταξη και έκαναν άλλες επιλογές, σ’ αυτούς οι οποίοι για προσωπικά ή τοπικά συμφέροντα ή βάζοντας πάνω το κομματικό ή το εθνικό ή το περιφερειακό ή το αυτοδιοικητικό, βάζοντας άλλα θέματα, μας εγκατέλειψαν. Εδώ, στην Κυπαρισσία, στην Τριφυλία, δίπλα στο νομό Λακωνίας – για να συνεννοηθούμε, εγώ είμαι Μανιάτης, απ’ τη Λακωνία, απ’ τη Μίνα και την Κοίτα (Κίττα) είναι ο παππούς κι η γιαγιά – και όπου χρειαστεί θέλω να μιλήσετε σε όλη την περιφέρεια και να εξηγήσετε, σας παρακαλώ, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ έναν άνθρωπο ο οποίος είναι μορφωμένος, έχει τεράστια εμπειρία, έχει ένα χάρισμα με τους ανθρώπους και την επικοινωνία, έχει κάνει έργα στην Καλαμάτα και δε μπορεί ούτε μία ψήφος, ούτε ένα ψηφοδέλτιο να πάει χαμένο. Πρέπει, πάση θυσία, η παράταξή μας αλλά και ο τόπος να έχουνε την επομένη των εκλογών στην περιφέρεια Πελοποννήσου έναν άνθρωπο ο οποίος πραγματικά έχει αποφασίσει να υπηρετήσει τα συμφέροντά σας. Οπότε, σας παρακαλώ πάρα πολύ, όχι σ’ εσάς που έχετε πειστεί κι είστε εδώ πέρα σήμερα, αλλά σε όλο τον τόπο μας εδώ πέρα, που είναι ένας τόπος που έχει “αντάρτες” πολλούς στην ψυχή, που δεν τους καλουπώνει κανείς εύκολα και δεν τους βάζω κάτω απ’ το ίδιο ζύγι. Θέλω να σας ζητήσω να μιλήσετε, να τους πείσετε και να κερδίσουμε την περιφέρεια! Γιατί μας αξίζει! Για να ’ρθουν χρήματα, έργα κι υποδομές στον τόπο με τον Παναγιώτη το Νίκα».

Κλείνοντας ο κ. Κικίλιας είπε, «Πιστεύω ειλικρινά κι ακράδαντα στη δική σας ψυχή, το δικό σας μυαλό και σ’ αυτό για το οποίο συζητήσαμε ξεκινώντας: ότι τα παιδιά σας αξίζουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή απ’ ό,τι εμείς! Και άρα, ξεκινώντας απ’ τις εκλογές του Μαΐου, που μπορεί να γίνουν όλες μαζί ή όχι, και δίνοντας καθαρή εντολή στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τιτάνιο έργο το οποίο έχει μπροστά του, ελάτε να γυρίσουμε σελίδα, δυνατά, καθαρά και έντιμα. Κι αν δε θέλουμε να το κάνουμε για τους εαυτούς μας, τότε σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι, αξίζει χίλια τοις εκατό να το κάνουμε για τα παιδιά μας».

Δείτε εικόνες:

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής, με τον Βασίλη Κικίλια και τον Χρήστο Γαβρά.

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής, με τον Βασίλη Κικίλια και τον Χρήστο Γαβρά.

Πηγή: gargalianoionline.gr