Μεσσηνία

Τριφυλία: Κυνηγοί χαλκού…χτυπούν ορεινές περιοχές προκαλώντας βλάβες

Ακούστε το άρθρο
Προβλήματα εξακολουθούν να δημιουργούν άγνωστοι δράστες που αναζητούν χαλκό, σίδερα αλλά κυρίως υλικά που μπορούν να πουλήσουν στο εμπόριο, χτυπώντας αυτή την φορά την περιοχή του Προφήτη Ηλία Φιλιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξημερώματα Κυριακής άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν υλικά που περιέχουν καλώδια, χαλκό κι άλλα συναφή μεταλλεύματα από την περιοχή προξενώντας βλάβες σε τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στο εξωκκλήσι ελάχιστα μέτρα στο ορεινό σημείο.
Φαίνεται πάντως ότι πρόκειται για νέο χτύπημα των..κυνηγών του χαλκού οι οποίοι έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην Τριφυλία και σε άλλες περιοχές, ενώ υπάρχει περίπτωση να έχουν καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπάρχει στην περιοχή.

Η αποκατάσταση λόγω της αφαίρεσης υλικών θα γίνει σύντομα, καθώς στο παρελθόν δράστες σύμφωνα με ρεπορτάζ μας έχουν χτυπήσει παλιότερα κι άλλες ορεινές περιοχές, όπως τον Αετό κι αλλού αναζητώντας τέτοια υλικά ενώ ως γνωστόν έχουν προξενήσει παλιότερα βλάβες και στο δίκτυο της ΔΕΗ κατεβάζοντας μέχρι μετασχηματιστή!

Όλη η επικαιρότητα