Μεσσηνία

Τριφυλία: Με παραγωγούς και χορούς στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Τριφυλίας για δεύτερη χρονιά συμμετέχει στην έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού και Γαστρονομίας «Ελλάδος Γεύση» που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 18 έως 21 Μαΐου 2017, με δικό του περίπτερο 100 τ.μ. και τη συμμετοχή Τριφύλιων παραγωγών και επαγγελματιών.

Ο Δήμος θα επιχειρήσει  να προβάλει τις φυσικές του ομορφιές, την παραγωγική του φυσιογνωμία με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά του προϊόντα, την πολιτιστική του δράση και να καταφέρει να μπει στη λίστα επιλογής ταξιδιωτικών προορισμών για επισκέπτες και τουρίστες.

Παράλληλα με την έκθεση θα λειτουργεί «Ελληνικό Παντοπωλείο». Σεφ θα μαγειρέψει και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τοπικά πιάτα και παραδοσιακά αποστάγματα.

Τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα» ένωσαν την ικανότητά τους, το κέφι τους και την αγάπη τους για το τόπο και θα παρουσιάσουν την ημέρα των εγκαινίων, 18 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., ελληνικούς Μεσσηνιακούς χορούς σε συνδυασμό με θεατρικό δρώμενο, με θέμα το ευλογημένο προϊόν του τόπου μας την ελιά.

Το Σάββατο, 20 Μαΐου ώρα 7.00 έως 8.00 μ.μ. θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι σεφ με πρώτες ύλες από τον τόπο και θα κεράσουν τους επισκέπτες μας παραδοσιακές γεύσεις και αποστάγματα.

Η μετακίνηση 2 υπαλλήλων του Δήμου και αιρετών εκτός από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση θα κοστίσει 940 ευρώ σύμφωνα με την απόφαση 87/2017 της οικονομικής επιτροπής.

Η συμμετοχή στην έκθεση ανέρχεται σε 17.051 ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου με αριθμό 2017/8541.

Όλη η επικαιρότητα