Εκλογές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Τριφυλία: Πολιτική ανομοιογένεια και στα εσωκομματικά – Η Τ.Ο. έστειλε μήνυμα

Ακούστε το άρθρο
Ανακατανομές προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις τόσο στο μέτωπο του επικείμενου νομοσχεδίου Κλεισθένης 1, όσο κυρίως οι εσωκομματικές ισορροπίες ενόψει των Δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019. Η ανομοιογένεια μπορεί να αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της Τριφυλίας, ωστόσο προκαλούν προβληματισμό οι ανακατατάξεις σε…στρατόπεδα και παρατάξεις, η οποία διευρύνεται προκαλώντας χάσματα ιδεών και απόψεων…
Στο Δ.Σ. Τριφυλίας για παράδειγμα με αφορμή το νέο νομοσχέδιο διεφάνη ότι η πλειοψηφία επιμένει στην διατήρηση του παλιού καθεστώτος, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σήκωσαν το γάντι τασσόμενες υπέρ της απλής αναλογικής που… ξεβολεύει τους “ηγεμόνες της τοπικής αυτοδιοίκησης” όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση. Μάλιστα αναπάντητο έμεινε το ερώτημα γιατί το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ ως το 2010 υπέρ της απλής αναλογικής… ξαφνικά συνέβη στροφή 180 μοιρών. Στην Τριφυλία πάντως αποτελεί κοινό μυστικό ότι όλοι αναμένουν τον τρόπο εφαρμογής της απλής αναλογικής ώστε να συσχετίσουν δυνάμεις, να παγιωθεί η πολιτική επιβίωση αλλά κυρίως να εκφραστούν οι “εγκλωβισμένες” δυνάμεις που υπάρχουν στον ιστορικό Δήμο.
Βαρόμετρο των εξελίξεων οι …ζυμώσεις και οι κινήσεις 
Βαρόμετρο των εξελίξεων αποτελούν οι γαλάζιες ισορροπίες στο κόμμα της Ν.Δ. που θεωρεί ως κάστρο της την περιοχή! Τούτο διότι στην Τριφυλία, η εκλογική διαδικασία ανέδειξε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής πλεύσης πέρα από πολιτικά στεγανά και νοοτροπίες του παρελθόντος. Η Νατάσα Κυριακοπούλου έλαβε 99 ψήφους και ο Παναγιώτης Τζαβάρας 151! Μέσα σε όλα αυτά να συνοψίσουμε το άρωμα κινήσεων ή ζυμώσεων σε περιοχές του Δήμου που εφόσον τελεσφορήσουν με ψηφοδέλτια πέρα και έξω από κόμματα, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης τους επόμενους μήνες.

Όλη η επικαιρότητα