Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τριφυλία: Τριήμερο φωταγώγησης χριστουγεννιάτικων δέντρων – Οι εκδηλώσεις της περιόδου

Ακούστε το άρθρο
Με τριήμερες εναρκτήριες εκδηλώσεις ξεκινά η εορταστική περίοδος στην Τριφυλίας καθώς στις 8, 9 & 10 Δεκεμβρίου 2017 φωταγωγείται η Τριφυλία με φωτεινές εκδηλώσεις καθώς θα φωταγωγηθούν τα  Χριστουγεννιάτικα Δένδρα στην Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά. Οι Εμπορικοί σύλλογοι, τα σωματεία των πόλεων με την αρωγή του Δήμου Τριφυλίας θα δώσουν εορταστικές πινελιές σε όλο το Δήμο.
Η πρωτεύουσα του δήμου κρατά τα “σκήπτρα” των εκδηλώσεων 
Οι εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Δήμου ξεκινούν με ένα μαγικό ταξίδι αφιερωμένο στα παιδιά ..και σε όσους θέλουν να αισθάνονται παιδιά!! Φωταγώγηση στα Χριστουγεννιάτικα Δένδρα συνδυάζοντας μουσική, γλυκίσματα και ζεστό κρασί, με τη συμμετοχή των Συλλόγων του Δήμου μας. Έτσι στην Κυπαρισσία, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην Άνω Πόλη θα γίνει το άναμμα του δέντρου στην πλατεία της Αρκαδιάς, στις 7.30 μ.μ. παίρνει σκυτάλη η Κεντρική Αγορά και στις 8.00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Το δέντρο θα ανάψει επίσης στους Γαργαλιάνους, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30 το απόγευμα και στα Φιλιατρά, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30 το απόγευμα.
Στα Φιλιατρά γιορτές γεμάτες διαφορετικότητα και τεχνολογία
Παράλληλα στις 15 Δεκεμβρίου 2017, Παρασκευή ώρα 4.30 το απόγευμα τα σχολεία των Φιλιατρών κατασκευάζουν και στολίζουν τα   δένδρα τους στην πλατεία του Δημαρχείου. Ώρα 6.00 το απόγευμα τα φωταγωγούν με πολλές …..πολλές εκπλήξεις!! Από 20, 21 & 22 Δεκεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί η εκδήλωση με τίτλο: Planetarioum on the Go. Πρόκειται για το Ψηφιακό Πλανητάριο στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών καθώς Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβάλει ψηφιακές παραστάσεις  σε πλήρη οθόνη 3600  όλη την ημέρα…. προβολές  ανάλογα με την ηλικία, προσφέροντας στους  θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.
Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, ώρα  11.00 το μεσημέρι γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί….γιατί όλοι είμαστε ίσοι γιατί όλοι έχουμε περίσσευμα αγάπης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των φορέων μας.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία θα παρουσιαστεί η Εορταστική συναυλία των  σχημάτων της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας (Παιδική Χορωδία, Πολυφωνική Χορωδία, Φιλαρμονική Ορχήστρα) & της Μικτής Χορωδίας Δήμου Μεγαρέων.
Στις 26 Δεκεμβρίου  2017 στην  Μπρίσκειο  Βιβλιοθήκη ΓαργαλιάνωνΏρα 12.00 το πρωί «Τι τρέχει με την Όπερα;»   Ένα κουαρτέτο κλασικών  τραγουδιστών και ένας πιανίστας παρουσιάζου  μια παράσταση διάρκειας μιας ώρας γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την    όπερα. Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα βρουν απάντηση στην παράσταση!
Ώρα 8.00 το βράδυ «Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με 8tetto» Το φωνητικό σύνολο 8tetto  με επιλογές Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών θα μας ταξιδέψει από την προκλασική εποχή ως το σήμερα, κι από την Αμερική ως την Αφρική!
30 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 4.00 το απόγευμα στην Πλατεία Φιλιατρών Μικροί και μεγάλοι  Άγιο Βασίληδες θα κατακλύσουν  το κέντρο της πόλης ..σ ένα αγώνα δρόμου διαφορετικό!! …χωρίς νικητές και ηττημένους ….χωρίς χρονόμετρα και ανταγωνισμό !!!
6 Ιανουαρίου 2018, ώρα 8.00 το βράδυ στην Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία Μεγάλη Εορταστική Εκδήλωση για το Νέο Έτος! Με  την  πολυβραβευμένη  παιδική χορωδία ROSARTE, 70 παιδιά και εφήβους επί σκηνής,  υπό τη διεύθυνση της  Ρόζης Μαστροσάββα θα καλωσορίσουμε  το 2018.
Τις εκδηλώσεις στηρίζουν και πλαισιώνουν με δραστηριότητες οι Σύλλογοι της Τριφυλίας. Η είσοδος  σε όλες  τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Επειδή όμως τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο διασκέδαση και ψυχαγωγία……είναι πάνω απ όλα γιορτή αγάπης  … οι φορείς με τον Δήμο Τριφυλίας, συγκεντρώνουν την αγάπη μας για την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Συγκεντρώνουμε γάλα και λάδι, παιχνίδια και παραμύθια στα Δημοτικά Καταστήματα όλων των πόλεων από τις 11/12/2017. Στις  29/12/2017 κλείνουμε τις κούτες αποστολής αγάπης.
Γιάννης Μποζίκας

Όλη η επικαιρότητα