Ηλεία Πολιτισμός

Τριγάζης: Σημαντικές επέτειοι για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό

Ακούστε το άρθρο

Στις προθέσεις και τις ενέργειες του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό αναφέρθηκε, με δηλώσεις του χθες στον Πύργο, ο πρόεδρος Πάνος Τριγάζης.

Ο κ. Τριγάζης, παρουσία μελών του (προσωρινού) Δ.Σ. του παραρτήματος Ηλείας του Συνδέσμου, τόνισε ότι «Ο Σύνδεσμος πιστός στον χαρακτήρα του ως κίνημα ενεργών πολιτών επισημαίνει ότι στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο συμπεριλαμβάνονται δύο σημαντικές επέτειοι για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 (2021) και τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής (2022). Από τώρα χρειάζεται να προγραμματίσουμε ως χώρα και κοινωνία τις κατάλληλες δράσεις για να μετατρέψουμε τις επετείους αυτές σε ευκαιρία για την χώρα και τα εθνικά της θέματα».

Συνεχίζοντας ο κ. Τριγάζης πρόσθεσε πως «Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό προτείνει:

  1. Πρόγραμμα τουριστικό – πολιτιστικό με τίτλο «Φιλική Εταιρεία» (παραδουνάβιες χώρες, Ρωσία, Ουκρανία, Κωνσταντινούπολη).
  2. Πρόγραμμα με τίτλο «Διαδρομές Φιλελλήνων, από τον Σατωβριάνδο και τον Λόρδο Βύρωνα στον Γουστάβο Φουράνς».
  3. Πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ελληνική Διασπορά με τίτλο «Από την Ελλάδα στον Κόσμο – Από τις άκρες της Γης στην Ελλάδα».
  4. 4. Ορισμός του 2022 ως «Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού», με κύριες παραμέτρους την πολιτιστική και τουριστική διάσταση, εννοείται και την πολιτική, κυρίως από την άποψη του αποφυγής νέου εθνικού διχασμού.
  5. Πρόγραμμα με τίτλο «Γέφυρες Πολιτισμού, Τουρισμού και Ειρήνης στο Αιγαίο».
  6. Πρόγραμμα πολιτιστικό – τουριστικό με τίτλο «Μικρασιατικός Πολιτισμός: Παλιές και νέες εστίες».

«Προφανώς, οι τίτλοι δεν αρκούν και πρέπει να εξειδικευθούν στο επίπεδο της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Τριγάζης, συμπληρώνοντας ότι σχετικό έγγραφο με τις προτάσεις του Συνδέσμου έχει προωθηθεί στα κόμματα.

Όλη η επικαιρότητα