Ηλεία

Τριήμερο ξεγνοιασιάς και κεφιού στον Κάμπο

Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή κοσμοσυρροή στην έναρξη του 45ου Λεχαινίτικου Καρναβαλιού προδικάζει την επιτυχία των εκδηλώσεων  για το επόμενο τριήμερο που ξεκίνησε.

Την Πέμπτη στις 8 μ. μ. στην πλατεία Αγίου Δημητρίου έκανε ο βασιλιάς Καρνάβαλος με εκαντοντάδες Λεχαινίτες και όχι μόνο να έχουν κατακλύσει την πλατεία Αγίου Δημητρίου και τους γύρω δρόμους. Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου Εθιμοτοπικων Εκδηλώσεων Λεχαινών και του Δήμου Ηλιδας ταξίδεψαν τον κόσμο σε αποκριάτικα δρώμενα με μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Στο μεταξύ σήμερα στη Βάρδα από τις 11 και μέχρι αργά το απόγευμα τα παιδιά και όχι μόνο δίνουν ραντεβού στην κεντρική λεωφόρο. Με φουσκωτά παιχνίδια, χορό, τραγούδι, και άλλες εκπλήξεις.

Το Σάββατο στις 4.30 το απόγευμα ραντεβού στο Νεοχώρι για την παρέλαση των καρναβαλιστών και για ξεφάντωμα με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Μετά το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών το γλέντι θα συνεχιστεί στη κεντρική πλατεία με φαγητό, άφθονο ποτό και πολύ χορό.

Την ίδια μέρα στην Ανδραβίδα στις 7 το απόγευμα ξεκινά η 7η Νυχτερινή Ποδαράτη με πολλές συμμετοχές που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και με παρουσιαστές τον Ηλία Γκότση και τον Γαλανόπουλο.

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ, από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων  στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου θα γίνει το αντάμωμα των Γενίτσαρων με χορευτικές ομάδες από το Στρούσι, την Μυρσίνη και τα Λεχαινά. Το πρωί στις 10 θα έχει προηγηθεί στην ίδια πλατεία το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Την Κυριακή στις 10 το πρωί στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα οι μικροί μας φίλοι θα βρουν φουσκωτά παιχνίδια, ξυλοπόδαρους και πολλές εκπλήξεις.

Η μεγάλη Παρέλαση

Την Κυριακή το μεσημέρι στις 3 στα Λεχαινά θα πραγματοποιηθεί η 45η καρναβαλική παρέλαση με παρουσιαστή τον Γιάννη Σπαλιάρα. Την εκδήλωση, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός υπογράφει ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων που χρόνια τώρα μας έχει συνηθίσει σε αξιόλογες εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 5, το κέφι μεταφέρεται στην Μυρσίνη με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση.

Στο Κάστρο την Καθαρά Δευτέρα ο κόσμος θα απολαύσει τα κούλουμα και στη συνέχεια στις 3 το μεσημέρι ο Μάρκος Σεφερλής θα παρουσιάσει το καρναβάλι. Το πρωί θα έχουν προηγηθεί τα Κούλουμα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών στο Λιμανάκι του Αγίου Παντελεήμονα στα Λεχαινά.

Κανραβάλι στο Δήμο Πηνειού

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται και ο δήμος Πηνειού.

Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι το 23ο Καρναβάλι Τραγανού που έχει καθιερωθεί ως θεσμός υπόσχεται σε όλους πολύ κέφι με παρέλαση, χορό και τραγούδια.

Επίσης στο δήμο Πηνειού στο Βαρθολομιό την Καθαρά Δευτέρα όλοι στο 2ο Καρναβάλι Βαρθολομιού στις 15:30..

Μεγάλη παρέλαση αρμάτων, Καρναβαλιστών ,κλόουν, ξυλοπόδαροι, χορευτικά, σοκολατοπόλεμος και πάρα πολλές ακόμα εκπλήξεις, περιμένουν όλους όσους παρευρεθούν στο 2ο Καρναβάλι. Παρουσιαστής θα είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Όλη η επικαιρότητα