Ελλάδα

Τροχαίο Αθηνών – Λαμίας: Περισσότερα από 2 εκ. ευρώ ζητά ο Πατμάνογλου – Η πρόταση της οικογένειας Βακάκη (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του άτυχου Υπάτιου Πατμάνογλου συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή σε βάρος της οικογένειας Βακάκη και της ασφαλιστικής εταιρίας του αυτοκινήτου για τον άδικο όσο και τραγικό χαμό της συζύγου και του γιου τους στις 26 Φεβρουαρίου 2017, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, όταν η Porsche του Γιώργου Βακάκη, γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo, «καρφώθηκε» με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητό τους.

Η κατάθεση ξαδέρφου της αδικοχαμένης Αποστολίας

Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαίδα και ο Υπατιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειες τους.

Ο Υπατιος μετά το δυστύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει» κατέθεσε ο ξάδελφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου στο δικαστήριο. Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Οι εικόνες που πάγωσαν τη χώρα

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου είδε μπροστά στα μάτια του την οικογένειά του να χάνεται. Ο άτυχος 41χρονος δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Στο video από την κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει καρέ καρέ τη στιγμή του τροχαίου που σόκαρε το πανελλήνιο, φαίνεται και η στιγμή που βγαίνει από την τουαλέτα και κρατά με απόγνωση το κεφάλι του.

Μέσα στο αυτοκίνητο, η 33χρονη σύζυγός του Αποστολία, ο τριών ετών γιος τους Παύλος και το σκυλάκι της οικογένειας, η Φραντζέσκα. Όλοι τους, πέθαναν ακαριαία.

Η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η ασφαλιστική εταιρία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώκαι 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς.

Η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολογήσε την υπαιτιότητα του γιου του Βακάκη και υποστήριξε ότι έγινε συμβιβαστική πρόταση στην οικογένεια ύψους περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, πρόταση, ωστόσο την οποία η οικογένεια Πατμάνογλου δεν αποδέχτηκε αξιώνοντας συνολικά 3,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα