Στα …άσπρα από το έντονο χαλάζι που έπεσε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου καλύπτοντας δρόμους και καλλιέργειες σε μια μεγάλη ακτίνα, «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές του δήμου Πύργου.

Η πρωτοφανής χαλαζόπτωση, είχε ως αποτέλεσμα να «παραλύσει» για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πύργου – Κατακόλου που κυριολεκτικά καλύφθηκε από ένα λευκό πέπλο καθώς και η Εθνική Οδός Πύργου – Πάτρας, όπου κι εκεί, η ποσότητα του χαλαζιού ήταν μεγάλη.

Και παρότι προχθές το χαλάζι είχε «χτυπήσει» έντονα την περιοχή του Κάμπου, αποτελειώνοντας όσες καλλιέργειες είχαν «περάσει» το τεστ του χιονιά, χθες, οι τοπικές κοινότητες που «χτυπήθηκαν» από την χαλαζόπτωση στην περιοχή του δήμου Πύργου, υπέστησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές ζημιές.

Η μεγάλη ακτίνα της χαλαζόπτωσης έπληξε, αρκετές εποχιακές καλλιέργειες, ενώ και τα εσπεριδοειδή υπέστησαν ζημιές.

Όπως ανέφεραν πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύργου, η χαλαζόπτωση σε πολλές περιπτώσεις ήταν αρκετά έντονη, ένα φαινόμενο που χαρακτήρισαν «πρωτοφανές» για τα δεδομένα της περιοχής. Να σημειωθεί ότι από το χαλάζι δεν «γλίτωσαν» οι τοπικές κοινότητες, Αγίου Ηλία, Μυρτιάς, Πρασίνου, Βουνάργου, Ξυλοκέρας κ.α.

Τέλος η ισχυρή χαλαζόπτωση είχε και σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί τροχαίο ατύχημα επί της Εθνικής Οδού Πύργου – Πάτρας στο ύψος της διασταύρωσης του Βουνάργου, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κάποιος.

«Άσπρισε» η Ε.Ο. Πύργου-Πατρών λόγω της χαλαζόπτωσης

 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com