Λακωνία

«Τροφοδότης» τροχαίων ατυχημάτων χωρίς παρέμβαση ο ισόπεδος κόμβος Σπάρτης

Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα που υπάρχουν με την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου της Σπάρτης απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έπειτα από σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Αφορμή ήταν και το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στην περιοχή.

Περιγράφοντας ο δήμαρχος την κατάσταση τόνισε ότι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Λεΐκων οδήγησε στην αλλαγή στα χαρακτηριστικά του κόμβου της Σπάρτης, μετατρέποντάς τον ως ισόπεδο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι επειδή η ανάδοχος εταιρεία θα μείνει στην Καλαμάτα μέχρι τον Ιούνιο, θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην πλειοψηφία τους.

Από την άλλη πλευρά, σε επικοινωνία του “Θάρρους” με τον αυτοκινητιστή, μέτοχο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και πρόεδρο του Σωματείου “Άγιος Χριστόφορος”, Θεόδωρος Τσιμικλής, μας τόνισε ότι στην περιοχή οι δρόμοι έχουν ανάποδες κλίσεις και αναρωτήθηκε “ποιος παρέδωσε” και “ποιος παρέλαβε” έναν τέτοιο δρόμο.

Σχολίασε, δε, ότι για όποιον δε γνωρίζει την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. “Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, δυστυχώς θα γίνουν κι άλλα ατυχήματα και πολύ φοβάμαι ότι ορισμένα μπορεί να είναι και πάλι θανατηφόρα”.

Όλη η επικαιρότητα