Κόσμος

Τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες – Διέφυγε ο δράστης (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν λίγη ώρα κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, στην Γαλλία, σύμφωνα με μαρτυρίες. Η επίθεση έχει γίνει σε εστιατόριο και ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι Έλληνας Ευρωβουλευτής, πιθανότατα ο Νίκος Ανδρουλάκης της «Ελιάς».

Χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για ένοπλη επίθεση.

Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική του Στρασβούργου, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και τρεις πολύ σοβαρά τραυματίες.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d’ Alsace), ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραν Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραν Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί.

Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια πηγή της εισαγγελίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κίνητρο του δράστη δεν είναι σαφές προς το παρόν και διεξάγεται έρευνα για το αν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ρεπόρτερ του BBC μετέδωσε πως Γάλλος δημοσιογράφος είδε στρατιώτες να πυροβολούν θανάσιμα έναν άνδρα, ο οποίος τους σημάδευε με όπλο.

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.

Όπως τονίζει στο ethnos.gr ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, οι Αρχές έχουν αποκλείσει το κέντρο της περιοχής. Αποκλεισμένο, επίσης, είναι και το ευρωκοινοβούλιο και οι Αρχές έχουν δώσει την εντολή να μην βγει κανείς έξω από αυτό. «Δεν μας αφήνουν να βγούμε από το ευρωκοινοβούλιο. Είναι τα πάντα αποκλεισμένα», λέει στο ethnos.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσιογράφος του OPEN TV και του Έθνους, Μαρία Ψαρά, είναι, επίσης, αποκλεισμένη στο ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πολίτες που ζουν στο Στρασβούργο, η Αστυνομία έχει αποκλείσει όλη την περιοχή. «Δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει τα πάντα», αναφέρουν κάτοικοι.

Όλη η επικαιρότητα