Υγεία

Τρόμος στη Γερμανία: Εντοπίστηκαν δώδεκα νέοι ασθενείς με Ζίκα

ger.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τον Οκτώβριο είχαν αναφερθεί 56 περιπτώσεις στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης – «Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλοί ασθενείς δεν επισκέπτονται το γιατρό», δήλωσε η εκπρόσωπος του Εργαστηρίου

Το χειρότερο σενάριο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο και δη στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Σύμφωνα με το Ίνστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο διεξάγει εργαστηριακές έρευνες για λογαριασμό της κυβέρνησης, εντοπίστηκαν 12 νέοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα στη Γερμανία, γεγονός άκρως ανησυχητικό αναφορικά με την εξάπλωση της συγκεκριμένης ασθένειας στον πλανήτη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούν ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία, σε μία από τις χώρες που το πρόβλημα είναι έντονο, λαμβάνοντας διαστάσεις επιδημίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, οι δώδεκα νέοι αυτοί ασθενείς αφορούν άτομα που εξετάστηκαν και δέχθηκαν να υποβληθούν στα απαιτούμενα τεστ. Ο αριθμός που έχει προσβληθεί από το νέο αυτό ιό ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, ενώ τα κρούσματα μέχρι τον Οκτώβριο ήταν συνολικά 56.

Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου μίλησε σε γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας πως «πιστεύω ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, καθώς πολλοί ασθενείς δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις, ή παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά δεν πηγαίνουν στο γιατρό».

Η νέα αυτή ασθένεια παρουσιάστηκε στις χώρες της Νότιας και Λατινικής Αμερικής και προήλθε από μολυσμένα κουνούπια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει σοβαρούς φόβους για την εξάπλωσή του σε όλον τον πλανήτη, με αφορμή και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία.

Όπως έγινε γνωστό, οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς από Ζίκα να αποφεύγουν το σεξ χωρίς προστασία για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες, ώστε να μην επηρεαστούν τα έμβρυα.

 
protothema.gr


Όλη η επικαιρότητα