Μεσσηνία

Τροπικές καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές αλλά κυρίως ζημιές στην φυτική παραγωγή της περιοχής προκλήθηκαν σε υπαίθριες καλλιέργειες, από την ισχυρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε με ιδιαίτερη ένταση το πρωί της Τετάρτης, από την περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.

Υπαίθρια κηπευτικά όπως μελιτζάνες, πιπεριές, πιπεριές φλωρίνης, κολοκύθια και κολοκύθες δέχθηκαν μεγάλο «χτύπημα» από το χαλάζι, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι παραγωγοί μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή της καλλιέργειας. Η κακοκαιρία δεν χτύπησε μόνο τον καρπό της παραγωγής, όπως μας είπαν παραγωγοί, αλλά κατέστρεψε τα φυτά, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που οδηγούν σε απόγνωση τους παραγωγούς της περιοχής.

Καρπόπτωση σε περιβόλια μέχρι και υδροστρόβιλοι 
Μεγάλο σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει το πλήγμα και για τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, που αντίκρισαν τις ελιές τους στο έδαφος και τον καρπό με εμφανή σημάδια από την μανία της φύσης, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση του ελαιοκάρπου πριν καλά καλά ξεκινήσει η νέα ελαιοκομική περίοδος ενώ ζημιές σύμφωνα με τους παραγωγούς σημειώθηκαν σε κολοκυθιές, πιπεριές, αλλά και σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. 
Την ίδια στιγμή, ανοιχτά της Αγίας Κυριακής, παρατηρήθηκαν αρκετοί υδροστρόβιλοι τους οποίους αποτύπωσαν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς το φαινόμενο θυμίζει ότι πλέον η περιοχή μας θα υποστεί τροπικά καλοκαίρια με απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα στο μέλλον.
Την περιοχή επισκέφθηκε και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί και να δει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα