Πολιτισμός

Τροπολογία για ανανέωση των συμβάσεων στην «Ελληνικό Φεστιβάλ»

Ακούστε το άρθρο

Ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, με απόφαση του ΔΣ και μέχρι τη διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού, καθώς επίσης και συμβάσεων έργου, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2018, ορίζει η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» λειτουργεί σε 12ωρη βάση και ότι για το 2017, η απόφαση καθιέρωσης της υπερωριακής απασχόλησης για το απασχολούμενο προσωπικό της εκδίδεται από το ΔΣ αυτής εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου και ισχύει αναδρομικά από 1.1.2017.

Επίσης, με απόφαση του ΔΣ και μέχρι τη διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού, είναι δυνατή η ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς επίσης και συμβάσεων έργου, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του φορέα, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και πάντως όχι πέραν της 31.12.2018.

«Η τροπολογία είναι πολύ σημαντική, διότι έρχεται να εναρμονίσει το Eλληνικό Φεστιβάλ με ό,τι ισχύει για το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τη Λυρική Σκηνή, προκειμένου να υλοποιήσει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, ιδίως τους θερινούς μήνες», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού.

Ειδικά για την πρόβλεψη λειτουργίας σε 12ωρη βάση, η υπουργός είπε ότι μια τέτοια προσθήκη θα επέλυε το ζήτημα της παράτυπης υπερωριακής απασχόλησης, θα διασφάλιζε την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία του Φεστιβάλ και μάλιστα κατά τη χρονική φάση της κορύφωσής του.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Φεστιβάλ ανέβαλαν την προαναγγελθείσα στάση εργασίας της Τετάρτης, 5 Ιουλίου, για την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας του υπουργείου Πολιτισμού, και τη δέσμευσή του για άμεση νομοθετική επίλυση των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της «Ελληνικό Φεστιβάλ», οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μάχονται για τη δίκαιη και νόμιμη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων τους, όπως αυτά έχουν αναγνωριστεί, έστω και καθυστερημένα, από τη Διοίκηση του Φεστιβάλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα