Ηλειούπολη

Τσάι & συμπάθεια

00.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κάθε συγκέντρωση του Λυκείου Ελληνίδων έχει τη δική της ιδιαιτερότητα η επικοινωνιακή πρόεδρος Τούλα Καλαμπόκα και τα συνεργάσιμα μέλη του Δ.Σ. πετυχαίνουν με το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους να κάνουν όχι μόνο φιλολογική την συγκέντρωση αλλά συναισθηματική, ελκυστική και εκλεκτική.

Η τρυφερότητα και η ευαισθησία στο καλοσώρισμα των ευχών τους, για την Καλή Χρονιά. Θριάμβευσαν και πάλι. Έτσι νιώσαμε όλες όσες βρεθήκαμε μαζί τους στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Και τις επαινέσαμε για μια ακόμη φορά γιατί προσπαθούν να κρατήσουν αυτή τη ζεστή επικοινωνία με την κοινωνία και να μας θυμίζουν την ελληνική μας παράδοση.

Η  αίθουσα άλλαξε εικόνα, το χρώμα έγινε γιορτινό με πολύ γούστο από την διακοσμήτρια Μαρία Κλάδη. Οι στρωμένες ροτόντες με το ζεστό τσάι και τα χειροποίητα γλυκίσματα από τις ίδιες, περίμεναν τις φίλες και φίλους του Λυκείου για να τους καλωσορίσουν σ’ αυτό το κάλεσμά τους.

Με μεγάλη προσοχή  άκουσαν την ομιλία της οργανωτικής προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου Τούλας Καλαμπόκα.

Όπως πάντα κέρδισε τις εντυπώσεις μας, γιατί γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα. Είναι η γυνάικα που η ίδια έχει πολλές γνώσεις και πάντα ψάχνει την ουσία, με την βαθιά αλήθεια της ιστορίας και την φιλοσοφία της κάθε εποχής.

Περιηγείται, ηχνιλατεί, ερμηνεύει, σκέφτεται, καταγράφει και μας τα μεταφέρει με τον δικό της γλαφυρό τρόπο. Μας μιλά προσδίδοντας στον κόσμο του σήμερα την ιστορία του χθες , την άγνωστη για πολλούς αληθινή ιστορία του Αγ. Βασιλείου και την σχέση με το έθιμο του κοψίματος της πίτας. Τα ενώνει με τα σημειωματάρια της Ιστορίας και απευθύνει στο κοινό τη μεγάλη σημασία που λέγεται ελληνική παράδοση.

Η ήρεμη ατμόσφαιρα χρωματίστηκε από τη μεγάλη ομάδα του Λυκείου της Χορωδίας που κάθε φορά καταφέρνουν όλοι μαζί να σιγοτραγουδούμε μαζί τους.

Και φυσικά περισσότερο απ’ όλους το χαίρεται η καθηγήτρια τους  Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση που όταν βλέπει όλους να συμμετέχουν νιώθει ότι τα κατάφερε!!! Και είναι αλήθεια αυτό. Τα κατάφερε όπως πέτυχαν όλες και όλοι μαζί, απολαμβάνοντας θαλπωρή που είχαν ετοιμάσει με τόση αγάπη και ευαισθησία όλες οι κυρίες του ΔΣ του Λυκείου. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό…

Σοφία Βαρουξή
sophie.epiloges@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα