Με Τσακαλώτο άρχισαν οι επαφές Μοσκοβισί στην Αθήνα

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με στόχο να δώσει ώθηση για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ/ΜΠΕ αναφέρουν ότι σε επικοινωνία μεταξύ του Πιέρ Μοσκοβισί και του προέδρου του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετέφερε στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων ότι το «παράθυρο» της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι η 20η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία – ορόσημο, που μπορεί να γίνει μια καλή στιγμή για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση.

Ο κ. Μοσκοβισί μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 11:00.

Το «ραντεβού» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οριστεί για τις 12.30.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε δηλώσεις της χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ διευκρίνισε πως η επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» του Ευρωπαίου Επιτρόπου δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει».