Ηλεία

«Τσακωτός» στη Ναύπακτο ο κλέφτης κινητών του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Έναν 24χρονο αλλοδαπό, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συνέλαβαν προχθές το πρωί στη Ναύπακτο οι αστυνομικοί του ΑΤ Ναυπάκτου, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που του έγινε.

Ο 24χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής κινητών τηλεφώνων τον περασμενο Φεβρουάριο, την οποία είχαν εξιχνιάσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικογραφία, ο 24χρονος μαζί με έναν 20χρονο χρησιμοποιούσε την… παραδοσιακή και δοκιμασμένη μέθοδο της απασχόλησης, καταφέρνοντας να κλέψει οκτώ φορές κινητά τηλέφωνα από καταστήματα στον Πύργο, από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 26 του ίδιου μήνα.

Οι δράστες εντόπιζαν κινητά τηλέφωνα τοποθετημένα πάνω σε πάγκους και γραφεία και τα κάλυπταν με ένα έντυπο (εφημερίδα, φυλλάδιο κλπ), στη συνέχεια απασχολούσαν τους υπαλλήλους και όταν έφευγαν έπαιρναν μαζί με τα έντυπα και το κινητό τηλέφωνο.

Ο 20χρονος είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο των ερευνών, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας και σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, που είχε αφαιρεθεί από γυναίκα σε φροντιστήριο στον Πύργο, το οποίο και κατασχέθηκε.

Εις βάρος του 24χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και εις βάρος του 20χρονου για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Όλη η επικαιρότητα