Πολιτική

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια σε μνημόνιο – Μοσκοβισί: Αναμένω θετικό αποτέλεσμα τον Μάρτιο

Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στο πλαίσιο κάποιου μνημονίου, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά συμβουλές»: αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απορία του για τη σύγχυση από μέρους ελληνικών ΜΜΕ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Είμαστε συνεργάτες και δεν βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν, όταν εσείς ήσασταν οι δανειστές και εμείς οι δανειζόμενοι».

Υπογράμμισε δε, πως Κομισιόν και κυβέρνηση βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και εργάζονται με κοινό στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικήςοικονομίας.

Στη συνομιλία του με τον κ. Μοσκοβισί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη αρχίσει να αποφέρουν καρπούς. «Αυτό είναι καλό σημάδι» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε καλό δρόμο».

Μοσκοβισί: Εξαιρετική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις

Με τη σειρά του, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως η ελληνική οικονομία είναι στη φάση της ανάκαμψης και πως παρουσιάζει σημαντικές επιδόσεις.

Υπογράμμισε δε, πως η ανεργία μειώνεται.

«Η Κομισιόν θέλει να χτίσει ένα success story στην Ελλάδα» είπε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές γιατί έχουν κοινά συμφέροντα.

«Ελπίζω και αναμένω ότι τον Μάρτιο θα υπάρχουν σημαντικά, θετικά αποτελέσματα και αυτό θα αποτελέσει ξεκάθαρο σημάδι προς τις αγορές που θα δείξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» σημείωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθούν εποικοδομητικές λύσεις.

Σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε λόγο για «εξαιρετική πρόοδο» στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, τις λιγνιτικές μονάδες και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Μάλιστα, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία και αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, (δεν είναι) σε καμία περίπτωση μνημόνιο». Αλλά, συζητήσεις και συνεργασία.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα