Αγροτικά Πολιτική

Τσίπρας προς αγρότες: «Τα αιτήματά σας είναι μια καλή βάση διαλόγου» (VIDEO)

2473716.jpg
Ακούστε το άρθρο

“Πρέπει να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο”, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των αγροτών με την οποία συναντήθηκε το μεσημέρι.

“Είναι δικό σας θέμα να υπάρξει ένα μόνιμο συμβούλιο που να εκπροσωπεί το αγροτικό κίνημα και να σχεδιάσουμε και να κάνουμε από κοινού τα επόμενα βήματα”, σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε στους αγρότες ότι έχει προτάσεις και είναι υπέρ του διαλόγου και μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.

“Αντιλαμβάνομαι γιατί και εγώ προέρχομαι από τα κινήματα ότι είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί ανταγωνισμούς. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε και είμαστε ανοικτοί σε όλες τις φωνές και τις απόψεις. Το αγροτικό κίνημα πρέπει να βρεί δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια για να έχει ο αγωνας αποτελέσματα. Να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στην χάραξη πολιτικής”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια, ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτέλεσμα. Όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής”.


“Δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δικές σας προτάσεις και θέσεις, αλλά την ίδια στιγμή και οι δικές σας θέσεις δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υποψήν το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες, το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε”, πρόσθεσε.

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τα πέντε χρόνια, από το 2010 έως το 2015, υπήρξε μια μεγάλη καταστροφή εθνικού πλούτου. Από τα 245 δισ. που ήταν το ΑΕΠ φτάσαμε στα 175 δισ. Αυτό είναι μια τεράστια καταστροφή. Αν δεν καταφερουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο και πρωτοπόρος χώρος ειναι ο αγροτικός τότε δεν θα μπορουμε να μιλαμε ουτε για εισόδημα ουτε για συντάξεις, ούτε για έξοδο από την κρίση”.

“Ας το λάβουμε αυτό υπόψη μας και ας προσπαθήσουμε να πούμε αλήθειες αλλά να βρούμε και λύσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαι πραγματικά ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο και θα ακούσω με πολύ προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις σας διότι ήδη έχω δει ότι τα αιτήματα σας είναι μια πολύ καλή βάση ενός διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό”, κατέληξε.

Πηγή: CNN GR

Όλη η επικαιρότητα