Πολιτική

Τσίπρας στο Υπουργικό: Περνάμε στην εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης»

4311cf1b49828fa58260b7e7ff20841f.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αναμένουμε αμέσως μετά και τη τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις επόμενες μέρες, την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Επίσης, σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, συμπλήρωσε λέγοντας ότι σύντομα θα έρθει η ανάσα ρευστότητας που χρειάζεται η οικονομία.

Χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Ο κόφτης απελευθερώνει πόρους»

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «κόφτη» χρέους, λέγοντας ότι έτσι απελευθερώνονται πόροι για την οικονομία, ενώ μπαίνει οριστικό τέλος στη συζήτηση για το Grexit.

Αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της αξιολόγησης σε σχέση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, από την οποία -όπως είπε- δεν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις.

Στο θέμα της διαφάνειας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας για το πολιτικό χρήμα, ασκώντας κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, «που ακόμα τρέχει να κλείσει εκκρεμότητες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επόμενη μέρα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ανοίγει η εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης», όπως την χαρακτήρισε.



Πηγή: www.in.gr

 
 

Όλη η επικαιρότητα