Κόσμος

Τσολιάδες… διαδηλώνουν στις Βρυξέλλες!

tsolia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Φορώντας φουστανέλες, τσαρούχια με φούντα και κόκκινο φέσι, τρεις άνδρες εμφανίστηκαν σε κεντρικό σημείο των Βρυξελλών και παρά το κρύο και το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα, ξεκίνησαν να χορεύουν συρτάκι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας.

Η πρώτη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, αποκτά με αυτό τον ευφάνταστο τρόπο παραδοσιακό ελληνικό άρωμα, που διαχέεται σε όλη την πόλη, την οποία κατέκλυσαν περίπου 15.000 εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο ειρηνικής διαδήλωσης.

Άνθρωποι από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία, έσπευσαν στις Βρυξέλλες, ενώ στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι διαδηλωτές ήταν Βέλγοι και μάλιστα οι 3.000 από αυτούς είναι υπάλληλοι του αμερικανικού ομίλου Caterpillar που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 1.400 θέσεις εργασίας στη μονάδα του στο Βέλγιο. Αρκετές εκατοντάδες ήταν και οι εργαζόμενοι της χαλυβουργίας ArcelorMittal που έφτασαν στις Βρυξέλλες από τη Λιέγη και τη Φλοράνζ της Γαλλίας.

Την ίδια ώρα, η Αν Ντεμελέν, γενική γραμματέας της ομοσπονδίας των βελγικών συνδικάτων, στο κλίμα των ημερών, κατήγγειλε πως έχουμε στην Ευρώπη “Χαμπέμους οστεριτάς”, δηλαδή “Έχουμε λιτότητα”. “Είμαστε εδώ για να προειδοποιήσουμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σε κάθε σύνοδο κορυφής, τίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι”, πρόσθεσε.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα