Κόσμος

Τζίμι Σμιθ: Ο άνθρωπος που βίωσε το αμερικάνικο όνειρο στα 68 του…

Ακούστε το άρθρο

Φθινόπωρο 2016… Ένας 68χρονος από το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, μπαίνει σε μαγαζί με μεταχειρισμένα ρούχα. Κοιτάζει προσεκτικά και καταλήγει να αγοράσει ένα κλασικό πουκάμισο. Πληρώνει και επιστρέφει στο φτωχικό του διαμέρισμα. Ξαφνικά, διακρίνει στην τσέπη του πουκαμίσου ένα διπλωμένο χαρτί. Το ξετυλίγει. Είναι ένα λαχείο. Λίγη ώρα αργότερα, ο Τζίμι Σμιθ ήταν κατά 24 εκατ. δολάρια πλουσιότερος!

Πρόκειται για μία ιστορία που έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στην αμερικανική κοινή γνώμη, καθώς έλαβε… παναμερικανικές διαστάσεις και δημοσιότητα. Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο απίστευτη, καθώς το λαχείο που είχε κερδίσει τον πρώτο αριθμό, είχε διορία είσπραξης, η οποία εξέπνεε δύο ημέρες μετά την ανακάλυψή του από τον 68χρονο άνδρα.

Η τραγική ειρωνεία; Ο Τζίμι Σμιθ αγόραζε για δεκαετίες λαχείο στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσι, αλλά ποτέ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει. Χρειάστηκε να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο πουκάμισο, να βρει το ξεχασμένο λαχείο, το οποίο αφορούσε κλήρωση του 2016 και δύο ημέρες πριν παρέλθει η ημερομηνία διαγραφής του, να το εμφανίσει στον αρμόδιο οργανισμό και να εισπράξει το εξωφρενικό ποσό των 24 εκατ. δολαρίων.
«Έβγαλα το κεφάλι μου έξω από το παράθυρο για να αναπνεύσω αέρα. Συμβαίνει αυτό σε μένα; Είναι αλήθεια αυτό που βλέπω;», δήλωσε ο 68χρονος Σμιθ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το πώς θα ξοδέψει τα χρήματά του, είπε πως θα κάνει σύσκεψη με όλη την οικογένειά του και μετά θα αποφασίσει.

Όλη η επικαιρότητα