Ηλεία

Τζιτζικώστας: «Πάμε να ανάψουμε και πάλι τον Πυρσό της Νέας Δημοκρατίας»

tzitzikostas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ξεκάθαρο μήνυμα την ενότητα, που δικαιούται η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, για να αναγεννηθεί και να προχωρήσει μπροστά, χωρίς να παραμένει στάσιμη και απλός παρατηρητής των εξελίξεων, έφτασε χθες το μεσημέρι στον Πύργο, ο υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώντας, που είχε συναντήσεις με στελέχη και φίλους του κόμματος αλλά και φίλους της παράταξης στο ξενοδοχείο «Λέτρινα» στον Πύργο.

Ο κ. Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της περιοδείας που έκανε χθες σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία από το βήμα, στην κεντρική του ομιλία, να αναφερθεί σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τις προοπτικές ανάπτυξης της Χώρας, της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της αναγέννησής της, η οποία θα επιτευχθεί, όπως είπε, μόνον αν το ίδιο το κόμμα καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους που στο παρελθόν έχει «πληγώσει» πως αλλάζει εικόνα και ταυτόχρονα συνεχίζει δυναμικά και διεκδικητικά τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε επίσης για τους δικούς του στόχους, όσον αφορά το μέλλον της παράταξης ενώ έριξε βολές τόσο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που όπως είπε, «είναι βολεμένοι σε αυτή την παράταξη και ζητούν ακόμα και σήμερα να περιμένουμε, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στην κατάρρευση».

«Είναι η στιγμή να αναδυθεί και πάλι η κεντροδεξιά, να εκφρασθεί όλος αυτός ο κόσμος που σήμερα δεν εκφράζεται, όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, που έφυγαν από την Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε «Δεν ηττηθήκαμε απλά επειδή λέγαμε την αλήθεια και οι άλλοι τα ωραία λόγια. Ηττηθήκαμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια παρεκλίναμε της ιδεολογίας μας, γιατί δεν μπορέσαμε παρά το σημαντικό έργο που κάναμε να αναχαιτίσουμε αποτελεσματικά την λογική του ΠΑΣΟΚ, του πολιτικού συστήματος εκείνου που γιγάντωσε την διαφθορά και έκανε κανόνα την αναξιοκρατία. Αυτή την λογική παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε δεν μπορέσαμε να τη σταματήσουμε».

Εγκάρδια υποδοχή

Τον κ. Τζιτζικώστα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και αγκαλιές στο ξενοδοχείο «Λέτρινα» στον Πύργο, μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, ο βουλευτής, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, οι αντιπρόεδροι του ΕΒΕ, Νίκος Παναγιωτακόπουλος και Κώστας Λεβέντης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Γιώργος Χήνος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΝΟΔΕ Ηλείας, εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ Αχαΐας καθώς επίσης πολλά στελέχη και φίλοι του κόμματος από ολόκληρη την Ηλεία.

«Πάμε να ανάψουμε και πάλι τον πυρσό της Νέας Δημοκρατίας. Το ζητούμενο είναι να αποδείξουμε στους ανθρώπους που πληγώσαμε ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει», είπε από το βήμα ο κ. Τζιτζικώστας και παράλληλα σχολίασε πως η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη είναι έτοιμη να προετοιμάσει την ρήξη με το παλιό το οποίο πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

«Αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους απογοητεύσαμε, είναι άνθρωποι που πιστεύουν ακόμα και σήμερα στην ιδεολογία μας, τα τελευταία όμως χρόνια αυτούς τους ανθρώπους η Νέα Δημοκρατία τους χάνει, μικραίνει, συρρικνώνεται. Αν συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο της προσωρινότητας, της μεταβατικότητας, πολύ φοβάμαι ότι αν στις 22 Νοεμβρίου κάνουμε τη λάθος επιλογή η Νέα Δημοκρατία θα κινδυνεύσει πολύ σύντομα να γίνει μια ανάμνηση της εποχής που φεύγει», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που όπως είπε δέχεται από διάφορους παράγοντες όσον αφορά ζητήματα που άπτονται της υποψηφιότητάς του και τόνισε συγκεκριμένα ότι:

«Ο πόλεμος αυτός, όχι μόνο δεν με τρομάζει αλλά αντίθετα ατσαλώνει τη θέλησή μου, στις 23 του μηνός να τα αλλάξουμε όλα στην παράταξή μας».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας

-Για την τραγωδία στο Παρίσι:

Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τον αποτροπιασμό που νιώθω, που νιώθουμε όλοι οι Έλληνες, από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Ο Γαλλικός λαός, με τον οποίο μας συνδέει μια βαθιά φιλία, δοκιμάζεται κι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του σε αυτή την τραγωδία. Είναι μια δύσκολη ημέρα, ημέρα πένθους για την Ευρώπη, η οποία πρέπει να μας προβληματίσει σε πολλά επίπεδα. Η απειλή της τρομοκρατικής τυφλής βίας στην Ευρώπη, είναι απειλή κατά της δημοκρατικής ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας που χτίσαμε και τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε.

Η Ελλάδα δεν είναι έξω και μακριά από το πρόβλημα και δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να παίζει με ζητήματα υψίστης σημασίας, όπως η ισλαμική τρομοκρατία, με την επιπολαιότητα που την χαρακτηρίζει.

-Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε τους πέντε άξονες για την Ανάπτυξη:

1.Την αξιοπιστία, το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και την ασφάλεια, που θα φέρουν επενδύσεις.

2.Τις διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

3.Την ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και έναν νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

4.Αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν βάζουν εμπόδια στον επενδυτή, που τον διευκολύνουν.

5.Την αξιοποίηση επιτέλους με ένα γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, της δημόσιας περιουσίας, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-Επίσης, αναφέρθηκε στους πέντε άξονες των θεσμικών μεταρρυθμίσεων:

1.Την άμεση κατάργηση του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο σύντομη η αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη που φέρουν.

2.Την αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών και την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.

3.Τη θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού, που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα οχτώ χρόνια.

4.Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του Βουλευτή για να θεμελιώσουμε την ουσιαστική διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία.

5.Την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στην εξωτερική πολιτική, και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες. Για να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα