Ομογένεια

Τζον Κάλαμος: “Επενδύω στην Ελλάδα αν υπάρχει πολιτική σταθερότητα” (VIDEO)

14f7105c11cfc25669e0be43b4dd8f2e_m.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ανασταλτικό παράγοντα για να επενδύσει στην Ελλάδα θεωρεί ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζον Κάλαμος, την διατάραξη της πολιτικής σταθερότητας, τονίζοντας ωστόσο ότι την δεδομένη χρονική στιγμή εξετάζει κάποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην χώρα.

Μιλώντας, στο περιθώριο του 16ου Επενδυτικού Φόρουμ της Capital Link, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κάλαμος τάχθηκε υπέρ του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, εκτίμησε όμως ότι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση και φιλοσοφία θα επηρεάσει σημαντικά τις προθέσεις των υποψήφιων επενδυτών.

“Ελπίζω να συνεχίσουν τον δρόμο που έχουν ακολουθήσει: Δηλαδή αυτόν των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί πρέπει να χτίσουν έναν ισχυρό ιδιωτικό τομέα.  Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι τα κέρδη έρχονται πάντα από τον ιδιωτικό τομέα.  Αυτό που γίνεται την δεδομένη χρονική στιγμή είναι επικερδές.  Μοναδική ανησυχία μου είναι η πιθανότητα αλλαγής πολιτικής.  Ελπίζω να μην συμβεί αυτό, γιατί η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα έχει καλά αποτελέσματα και θα ήθελα να συνεχιστεί”, ανέφερε ο Τζον Κάλαμος.

Παράλληλα, ο γνωστός Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι ταξιδεύει στην Ελλάδα 3-4 φορές τον χρόνο, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ ανέφερε ότι οποιοσδήποτε επενδυτής από το εξωτερικό, ακόμη και μη ομογενής, μπορεί να βρει οικονομική προοπτική στην Ελλάδα.  Υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι “θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα”.

Πηγή: newgreektv.gr

Όλη η επικαιρότητα