Επιχειρήσεις

Η Unilever πουλά τις μάρκες ελαιολάδου στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο
Tην πρόθεση της να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η εταιρεία Unilever Hellas στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της για την κατηγορία των μαργαρινών. Συγκεκριμένα η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της και η πώληση θα αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας η μεταφορά τους σε νέα ιδιοκτησία αναμένεται να περιλαμβάνει και το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία.

Παράλληλα καθώς η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη.

Πάντως η εταιρεία Unilever υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα της και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου «αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά».

in.gr

Όλη η επικαιρότητα