Αρθρογραφία Πολιτική

Β.Μανδαράκης: Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, είναι Στήριξη ή ετεροβαρής Συνεργασία ο σφικτός εναγκαλισμός Κατσιφάρα με Τσίπρα;

Ακούστε το άρθρο

Για το Κίνημα Αλλαγής για τρία καθοριστικά ζητήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Στρατηγικός Αντίπαλος. *Ότι Καταστρέφει την χώρα. *Ότι Διαλύει την ΤΑ. *Ότι Θέλει να καταλάβει τον χώρο της ΣΣΔημοκρατίας-Κέντρου.

***Οι θέσεις αυτές είναι διατυπωμένες με κάθε τρόπο, από την Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος. Ο Τσίπρας για να μετριάσει την πτώση του και να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα, εκτός των άλλων, χρησιμοποιεί την ΤΑ. Με εργαλείο, το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», το οποίο διαλύει την ΤΑ, γιατί την καταδικάζει σε ακυβερνησία, που οδηγεί σε μετεκλογικές συναλλαγές και όχι σε προηγούμενες, προεκλογικές παραταξιακές προγραμματικές συνεργασίες, για την ανάπτυξη των Περιφερειών και Δήμων.

***Ο Δούρειος Ίππος για αυτό το σχέδιο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυνάμεις, είναι οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ που επιδιώκει με στελέχη του Κινήματος.
-Απαιτούνται λοιπόν από τα στελέχη μας ιδιαίτερα, στοιχειώδη πολιτικά ανακλαστικά και επαγρύπνηση, για αυτήν την «επίθεση φιλίας».

Στο ΠΩΣ θα γίνει η συνεργασία, (αν αυτή βέβαια κρίνεται απαραίτητη;). Αν χρειάζεται, τότε να πραγματοποιείται χωρίς να αθωώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να προφυλάσσουν από την διεμβόλιση που αυτός κυνικά επιχειρεί να κάνει στο Κίνημα Αλλαγής!
– Χρειάζεται λοιπόν να Προτάσσουν κυρίως την ανεξαρτησία της ΤΑ και όχι να κυριαρχεί μόνο την εκλογή τους.

***Στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας αυτά τα χαρακτηριστικά δυστυχώς, απουσιάζουν παντελώς από τον κ Κατσιφάρα, στην προσέγγιση του με τον Τσίπρα. Ο Αποστόλης έχει θολώσει ανησυχητικά και επικίνδυνα την εικόνα του Κινήματος Αλλαγής. Στέλνει αντιφατικά πολιτικά μηνύματα στην κοινωνία, τα οποία μπερδεύουν τους πολίτες, όχι μόνο στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας αλλά πανελλαδικά.

Βασίλης Μανδαράκης,

αναπλ. γραμματέας ΚΙΝΑΛ Ηλείας και μέλος της Περ/κής Οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας

Όλη η επικαιρότητα