Life Σπίτι & Διακόσμηση

Βάλτε το στρώμα στο πάτωμα, χωρίς κρεβάτι – Κάνει καλό, 6 λόγοι

Ακούστε το άρθρο

Ο ύπνος είναι σίγουρα μία από τις μικρές απολαύσεις της ζωής και για πολλούς μία από τις καλύτερες στιγμές της ημέρας.

Οι περισσότεροι θέλουν να ξαπλώνουν σε ένα άνετο, μεγάλο κρεβάτι και να χαλαρώνουν.

Η κρεβατοκάμαρα, λοιπόν, είναι ένας σημαντικός χώρος μέσα στο σπίτι, με το κρεβάτι να βρίσκεται στο επίκεντρο. Αλλοι το θέλουν ψηλό με «παχύ» στρώμα και άλλοι το θέλουν πιο χαμηλό με ένα κανονικό στρώμα. Ποιοι, όμως, από αυτούς έχουν σκεφτεί να έχουν το κρεβάτι τους στο πάτωμα; Να είναι δηλαδή το έπιπλο του κρεβατιού τελείως χαμηλά ή το στρώμα να βρίσκεται στο πάτωμα.

Το popsugar παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας ιδέας.

Γαλήνιοι κοντά στο έδαφος

Ο ύπνος πιο κοντά στο έδαφος κάνει πιο εύκολη την χαλάρωση. Υπάρχει ένα γείωμα και ένα γαλήνιο συναίσθημα, καθώς είσαστε πιο κοντά στη γη. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους έχουν προβλήματα αϋπνίας, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση.

Είναι μια μοντέρνα ιδέα

Το κρεβάτι στο πάτωμα δημιουργεί μια πολύ σικ και μοντέρνα ατμόσφαιρα. Αν έχετε κουραστεί από την εικόνα του δωματίου σας και δεν ξέρετε τι άλλο να αλλάξετε, τότε, ίσως, το να βγάλετε το έπιπλο του κρεβατιού είναι η λύση.

Είναι χουχουλιάρικο

Ενα κρεβάτι σε πιο ψηλό σημείο μπορεί μερικές φορές να μοιάζει πιο κρύο ή να ξεχωρίζει μέσα στον υπόλοιπο χώρο. Το χαμηλότερο είναι ακριβώς το αντίθετο!

Τοποθετώντας το στρώμα σας κοντά ή πάνω στο πάτωμα αμέσως μπορείτε να αισθανθείτε μια ζεστασιά και μια ηρεμία. Φυσικά, μην ξεχνάτε τα αφράτα μαξιλάρια.

Δεν πιάνει τόσο χώρο

Πολλά έπιπλα κρεβατιού είναι πολύ ογκώδη. Τα παραδοσιακά πλαίσια μπορεί να είναι μεγάλα και να πιάνουν πιο πολύ χώρο απ’ όσο πρέπει. Το κρεβάτι στο πάτωμα, ωστόσο, ούτε χώρο πιάνει, ούτε κάνει το δωμάτιο να δείχνει μικρότερο.

Ζήτω ο μινιμαλισμός

Αν είστε φαν του μινιμαλισμού ή εάν είστε σε φάση που θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την ιδέα, τότε ξεκινήστε από το κρεβάτι. Ξεφορτωθείτε το πλαίσιό του και κάντε τα πράγματα πιο απλά.

Τα παιδιά το αγαπούν

Δεν είναι μόνο οι ενήλικες που θέλουν να κοιμούνται στο πάτωμα. Η αλήθεια είναι πως τα μικρά παιδιά το απολαμβάνουν περισσότερο.

Δεν υπάρχει ο φόβος του να πέσουν από το κρεβάτι, αλλά ούτε να βγει το… «τέρας» κάτω από αυτό!

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα