Ηλεία

Βάρδα: Εκβιασμός με βιντεοκλήση και ξυλοδαρμός!

Ακούστε το άρθρο

Τα χρωστούμενα πήγε να ζητήσει ένας 30χρονος αλλοδαπός από τρεις ομοεθνείς του σε περιοχή της Βάρδας προχθές το μεσημέρι, όμως αντί για λεφτά, κατέληξε στον δρόμο τραυματισμένος και αιμόφυρτος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την έρευνα των αστυνομικών του ΑΤ Βουπρασίας, ο 30χρονος πήγε στο σπίτι τους να ζητήσει οφειλόμενα από εργασία του σε κτήματα της περιοχής αλλά και από πώληση αυτοκινήτου.

Όμως, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις συμπατριώτες του, ηλικίας 27, 47 και 49 ετών, μαζί με άλλον έναν που αναζητείται, άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλοτσούν, προκαλώντας του τραύματα. Σαν να μην έφτανε αυτό, τον ανάγκασαν με την απειλή μαχαιριού να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του από τη χώρα καταγωγής του μέσω βιντεοκλήσης, από τους οποίους απαίτησαν 5.000 ευρώ εκβιαστικά. Αφού παρέλαβαν τα χρήματα από τον συνεργό τους, τον απελευθέρωσαν. Ο άτυχος 30χρονος εντοπίστηκε από άλλο ομοεθνή του τραυματισμένος και αιμόφυρτος σε αγροτικό δρόμο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Από εκεί κρίθηκα επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Γενικό Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του ΑΤ Βουπρασίας, οι οποίοι αφού ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, στη συνέχεια εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς δράστες. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εκβίαση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου για τα όπλα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Από τον περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων των δραστών, προέκυψε ότι οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες είχαν μπει και έμεναν παράνομα στη χώρα.

Όλη η επικαιρότητα