Ηλεία

Βάρδα: Οι τυχεροί – άτυχοι των 1200 ευρώ…

Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου ήταν τυχερό-αλλά για λίγες ώρες- για τους δύο αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές.

Οι δύο νεαροί άνδρες που μένουν στην περιοχή της Βάρδας και εργάζονται ως εργάτες γης, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ της περιοχής. Εκεί έπαιξαν ΚΙΝΟ και κέρδισαν το ποσόν των 1200 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο. Η ίδια τους η τύχη όμως προκάλεσε και τη μοίρα τους. Δύο άτομα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλληνες ηλικίας 20 και 24 ετών κάτοικοι Βάρδας και Νέας Μανωλάδας, ζήλεψαν την τύχη των δύο αλλοδαπών αλλά δεν σκέφθηκαν να δοκιμάσουν και αυτή την τύχη τους αλλά σχεδίασαν τον τρόπο που θα άρπαζαν τα χρήματα από τους δύο αλλοδαπούς

Όταν λοιπόν οι δύο τυχεροί έφυγαν με το ποδήλατο από το κατάστημα οι δύο φερόμενοι ως δράστες τους ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους και σε κάποιο απόμερο σημείο τους σταμάτησαν, τους απείλησαν, χειροδίκησαν σε βάρος τους και τους λήστεψαν. Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν με τα 1200 ευρώ στην τσέπη τους.

Λίγες ώρες αργότερα και ενώ είχε ξημερώσει άνδρες του αστυνομικού τμήματος Βουπρασίας συνελάμβαναν και τους δύο φερόμενους ως δράστες αφού τα θύματα κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία. Είχαν συγκρατήσει μέσα στο σκοτάδι τον αριθμό κυκλοφορίας του ΙΧ , το χρώμα και την μάρκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναγνώρισαν τον ένα από τους δύο φερόμενο ως δράστη. Οι δύο έλληνες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Βουπρασίας χωρίς να ομολογήσουν την πράξη τους και στη συνέχεια προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Εκεί τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και την Δευτέρα θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή. Παρόμοια περίπτωση σε βάρος Μπαγκλαντεσιανών είχε συμβεί στην ίδια περιοχή και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Όλη η επικαιρότητα