Καταναλωτές

«Βαριά» πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

oximata.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Βαριά» πρόστιμα προβλέπονται για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.


Δείτε αναλυτικά τις ποινές

– Αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 6 μήνες

– Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την επιστροφή των πινακίδων απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης

– Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για επιβατικά και 250 ευρώ για δίκυκλα

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρεται ότι τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), θα επιστρέφονται στους δικαιούχους πριν από την παρέλευση της προβλεπόμενης περιόχου αφαίρεσης με την προϋπόθεση ότι οι παραβάτες θα έχουν καταβάλει το διοικητικό πρόστιμο.


Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης:


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια προωθείται νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία σε περιπτώσεις παραβάσεων για ανασφάλιστα οχήματα θα επιστρέφονται πλέον τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), πριν την παρέλευση της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου αφαίρεσης (από έξι μήνες έως δύο χρόνια), με την προϋπόθεση της καταβολής του διοικητικού προστίμου.

Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα, ιδίως επαγγελματιών οδηγών, ιδιοκτητών επαγγελματικών οχημάτων, αγροτών αλλά και λοιπών ιδιωτών που χρησιμοποιούν τα οχήματα τους ως αναγκαίο μέσο εξυπηρέτησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Όλη η επικαιρότητα