Lifestyle Πολιτική

Βαρουφάκης και Πάμελα Άντερσον ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ακούστε το άρθρο

Σε μία «κατάληψη των ευρωπαϊκών θεσμών από τους πολίτες» θα καλέσουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και ακτιβιστές σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στο κέντρο καλών τεχνών Bozar των Βρυξελλών, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το πρώτο διακρατικό ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, υπό την ονομασία «Ευρωπαϊκή Άνοιξη».

Μεταξύ των ομιλητών στην εκδήλωση θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της κίνησης DiEM 25, Γιάννης Βαρουφάκης, και η άλλοτε σταρ της τηλεόρασης Πάμελα Άντερσον, ενώ το κίνημα θα στηρίξει με δήλωσή του μέσω βίντεο ο φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ.

Την εκδήλωση διοργανώνει το κίνημα DiEM 25 με τη στήριξη άλλων κινημάτων από όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με την προαναγγελία της εκδήλωσης:

«Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη είναι η πρώτη διακρατική λίστα στην Ευρώπη. Αυτό το κίνημα είναι ενωμένο πίσω από ένα κοινό όραμα της Ευρώπης ως ενός χώρου δημοκρατίας, βιωσιμότητας, ευημερίας και αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη προσφέρει μία εναλλακτική στις επιλογές με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι – ανάμεσα στην απάθεια και την οργή, ανάμεσα στην τεχνοκρατία και την απολυταρχία, ανάμεσα σε αυτούς που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι σήμερα και σε αυτούς που θέλουν να την καταστρέψουν για πάντα».

Σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter, η Πάμελα Άντερσον αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σε μία μοναδική θέση στην ιστορία αυτήν τη στιγμή, και αν δεν κάνετε κάτι, προσωπικά ή δημόσια, για να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, έχουμε όλοι πρόβλημα. Συλλογικά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Ακούστε τα παιδιά που διαδηλώνουν, τα κίτρινα γιλέκα και τους παθιασμένους ακαδημαϊκούς με τις γνώσεις για να φέρουν την ανατροπή. Και να προσφέρουν πραγματικές εναλλακτικές στο ελαττωματικό καπιταλιστικό σύστημα που δεν νοιάζεται για τους πολλούς, τους πρόσφυγες ή τον πλανήτη».

Σημειώνεται ότι η Πάμελα Άντερσον έχει δημιουργήσει εδώ και 20 περίπου χρόνια ένα ίδρυμα που φέρει το όνομά της και στηρίζει οργανώσεις κα προσωπικότητες που μάχονται για τα δικαιώματα των ανθρώπων και των ζώων, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα