Ηλεία

Βαρθολομιό: Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας – Ταφόπλακα για την περιοχή εν μέσω θέρους

Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω τουριστικής περιόδου η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά στο υποκατάστημά της στο Βαρθολομιό σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του Κάμπου!

Ο εμπορικός, τουριστικός και αγροτικός κόσμος της περιοχής αντιδρά στην παράλογη αυτή απόφαση που ερημοποιεί την περιοχή και ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού, εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

«Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση οι κάτοικοι του Βαρθολομιού βλέπουν με την πάροδο του χρόνου, την πόλη τους να υποβαθμίζεται συστηματικά, γκρεμίζοντας κάθε ελπίδα για ένα αισιόδοξο μέλλον αυτού εδώ του τόπου!

Μετά την απομάκρυνση υπηρεσιών δημοσίου χαρακτήρα από την πόλη του Βαρθολομιού (βλέπε ΙΚΑ) και την συρρίκνωση των ημερών λειτουργίας των τραπεζών, ήρθε να ταράξει τα νερά της πόλης μας η είδηση ότι η Εθνική Τράπεζα αναστέλλει οριστικά πλέον τη λειτουργία της στην πόλη μας!

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων της τράπεζας ότι η τράπεζα θα λειτουργούσε κανονικά, κατά τη θερινή περίοδο αυτό δεν έγινε, αφήνοντας έτσι την αίσθηση ότι οι πολίτες του Βαρθολομιού εμπαίζονται και υπολογίζονται σαν πολίτες Β κατηγορίας! Η αναστολή της λειτουργίας της τράπεζας εν μέσω τουριστικής περιόδου αποτελεί ταφόπλακα για την οικονομία της περιοχής καθώς, εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον οι παραθεριστές, αλλά κυρίως οι επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι πασχίζουν σε καιρό κρίσης να επενδύσουν, κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα τους!

Είναι τραγικό, τη στιγμή που όλοι εμείς στο Βαρθολομιό κάτοικοι, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες ενώ προσπαθούμε και πασχίζουμε καθημερινά να βελτιώσουμε την πόλη μας και να συμβάλουμε στην πρόοδο της, κάποιοι για καθαρούς λόγους κερδοφορίας και συμφέροντος να βάζουν τροχοπέδη με τέτοιες ενέργειες!

Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πολλάκις από το υστέρημα της Ελληνικής κοινωνίας, αυτές να προτιμούν την υψηλή κερδοφορία και να μην υπολογίζουν τους πολίτες που τόσα χρόνια τους εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους! Λογικά οι υπεύθυνοι της Εθνικής Τράπεζας θεωρούν ότι τα χρήματα μας εδώ στο Βαρθολομιο δεν έχουν την ίδια αξία με άλλων συμπολιτών μας!

Η αντίδραση όλων θα είναι άμεση και δραστική! Απαιτούμε την αναστολή της παύσης λειτουργίας της Τράπεζας! Το Βαρθολομιο είναι μια ιστορική πόλη, με μεγάλη βαρύτητα για το Νομό και οι κάτοικοι απαιτούν από όλους την ανάλογη συμπεριφορά! Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει την κερκόπορτα για τη φυγή και των εναπομείναντων πλέον υπηρεσιών κάτι που θα οδηγήσει την πόλη μας σε σταδιακή συρρίκνωση και ερήμωση! Είναι άδικο μια πόλη με τόσο δυναμικά φυσικά χαρακτηριστικά και κόσμο εργατικό να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο! Λύση εδώ και τώρα!»

Όλη η επικαιρότητα