Ηλεία

Βαρθολομιό: Πρωτοβουλίες για παραμονή της Πειραιώς

Ακούστε το άρθρο

Σε δύο κατευθύνσεις κινούνται οι ενέργειες  των κατοίκων και τοπικών παραγόντων και φορέων του Βαρθολομιού  με ένα όμως στόχο: να παραμείνει έστω ένα τραπεζικό κατάστημα στη τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ηλείας το οποίο να λειτουργεί πέντε μέρες την εβδομάδα.

Την Τετάρτη το βράδυ στο δημαρχείο Βαρθολομιού με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων  και κατοίκων της πόλης  με σκοπό να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση για τις επόμενες κινήσεις.

Η Εθνική Τράπεζα εδώ και μία εβδομάδα έχει κατεβάσει ρολά, απόφαση που πολλοί πιστεύουν πως είναι «οριστική και αμετάκλητη», ενώ η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει αλλά λειτουργεί δύο μέρες την εβδομάδα. Οι κάτοικοι και οι φορείς είναι αγανακτισμένοι από την εξέλιξη αφού με την απόφαση της ΕΤΕ πλήττεται σε μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία της περιοχής, μιας από τις πλέον τουριστικές στην Ηλεία.

Κλείνουν παντού

«Λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να παραμείνει η Εθνική Τράπεζα στο Βαρθολομιό, αφού οι τράπεζες είναι πλέον ανώνυμες εταιρείες» είπε μεταξύ άλλων ο υπ. Βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης  που ήταν παρών στη συνάντηση και ο οποίος πρότεινε να υπάρχει συνάντηση εκπροσώπων του δήμου και φυσικά του Βαρθολομιού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ «τον μοναδικό που μπορεί να δώσει αληθινές απαντήσεις για το μέλλον των καταστημάτων στο νομό και την ελληνική επικράτεια γενικότερα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως γνωστόν, όπως τονίστηκε και στην προχθεσινή συνάντηση από κατοίκους και φορείς, στην Ελλάδα θα λειτουργούν πλέον 250 καταστήματα ανά συστημική τράπεζα αφού το 70% των συναλλαγών γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

«Πρωτοβουλία για Πειραιώς»

Ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μπράτης, υπενθύμισε ότι «στο έκτακτο ΔΣ του Δήμου Πηνειού για το θέμα είχε ληφθεί απόφαση να υπάρξει συνάντηση επιτροπής με την διοίκηση της Τράπεζας αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις». Παράλληλα πρότεινε να υπάρχουν πρωτοβουλίες από την τοπική επιχειρηματικότητα  ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς που παραμένει στο Βαρθολομιό αλλά λειτουργεί δύο μέρες τη βδομάδα. «Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον της Πειραιώς και η οποία πρέπει να λειτουργεί πέντε μέρες τη βδομάδα»

Στη συνάντηση παρών ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία» του Δήμου Πηνειού κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Δυτ. Ηλείας κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, πρόεδροι Κοινοτήτων και αρκετοί κάτοικοι.

Όλη η επικαιρότητα