Ηλεία

Βαρθολομιό: «Θέλω να ζήσω το παιδί μου!»: Χωρίς ρεύμα και με δεσμευμένο τον λογαριασμό στήριξης ο Άγγελος Λαδάς – Έκκληση της μητέρας του

Ακούστε το άρθρο

Στο σκοτάδι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα συνεχίζει εδώ και μήνες να ζει ο 27χρονος Άγγελος Λαδάς στο σπίτι του στο Βαρθολομιό με την μητέρα του Αλεξάνδρα να προσπαθεί μέσα από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδρομές να βγάλει άκρη για να ζήσει το παιδί της. Και σαν να μην έφθανε αυτή η περιπέτεια, ήρθε και η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που περιείχε τα χρήματα που έχει δώσει από το υστέρημά του ο κόσμος για τον Άγγελο.

Η Αλεξάνδρα Λαδά δίνει τον αγώνα της για την θεραπεία του γιου της αλλά την ίδια στιγμή έχει να δώσει σκληρότερο αγώνα με το σκληρό πρόσωπο του νόμου και την γραφειοκρατία. Στις 21 Απριλίου 2018 η «Πατρίς» είχε αναδείξει το θέμα με τίτλο στο «Σκοτάδι ο Άγγελος», αλλά από τότε όπως και η ίδια είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ Πύργου και στον Χρήστο Πλευριά δεν έχει αλλάξει τίποτα.

«Κρυώνει ο Άγγελος»

Ειδικότερα η κ Αλεξάνδρα δηλώνει: “Ευχαριστώ ιδιαίτερα την δικηγόρο κ Βάντα Κοντούλη για τις νομικές υπηρεσίες που προσφέρει αφιλοκερδώς και όλο τον κόσμο που μας συμπαρίσταται! Το σπίτι δεν έχει ρεύμα, έχουμε κάνει πολλές ενέργειες. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω τα χρέη που είχαμε πριν. Με τα 730 ευρώ που παίρνει ο Άγγελος ως επίδομα δεν μπορώ να ζήσω όπως πρέπει το παιδί μου και να του παρέχω πιο πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή ο Άγγελος ζει χωρίς ρεύμα, που είναι το βασικό γιατί δεν έχει θέρμανση, το αερόστρωμά του δεν έχει ρεύμα και γενικά είναι πάρα πολλά τα προβλήματα. Η κ. Κοντούλη έχει κάνει πολλές ενέργειες μαζί με τον σύζυγό της τον Βασίλη και τους ευχαριστώ πολύ. Έχω ξεκινήσει από τον Απρίλη, πολλές διαδικασίες , βρήκα πολλά εμπόδια μπροστά μου και ακόμη δεν έχω καταφέρει να βάλω το ρεύμα σπίτι μου. Εγώ μπορώ και χωρίς ρεύμα. Ο Δήμος Πηνειού έχει κάνει όλα όσα έπρεπε και μας στηρίζει οικονομικά αλλά το θέμα έχει κολλήσει στην αρμόδια υπηρεσία του ΤΑΠ. Εγώ περιμένω να γίνει κάτι για να μπει ρολόι στο σπίτι. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ψυγείο για να βάλω πράγματα για τον Άγγελο, δεν μιλάει για να μου πει κρυώνω και τον τυλίγω με κουβέρτες για να ζεσταθεί και τον πηγαίνω κοντά στο τζάκι για να ζεσταίνεται. ”

«Κατάντια»
η δέσμευση λογιαριασμού

Η μητέρα του Άγγελου αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού που περιείχε χρήματα στήριξης για τον Άγγελο: «Με 730 ευρώ πρέπει να του κάνω φυσιοθεραπείες, να φάει καλά, να πάρει τις βιταμίνες του και όλα αυτά έχουν κόστος. Δεν μπορώ να ζητάω απόδειξη από το σούπερ μάρκετ και να τους πληρώνω μετά από ένα μήνα! Δεν είναι σωστό. Ο κόσμος είχε δώσει κάποια χρήματα για  να πληρωθεί το κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Η Εθνική Τράπεζα όμως μπλοκάρισε τον λογαριασμό. Αυτό είναι το κράτος που ζούμε δυστυχώς και ντρέπομαι…Τι θα κάνω εγώ τώρα; Ο κόσμος τα έβαλε από το υστέρημά του για τον Άγγελο…Τώρα μου ζητάνε να στέλνω αποδείξεις στην τράπεζα για να μπορέσω να καλύψω τα αναγκαία για τον Άγγελο. Καλώ τους αρμοδίους που έχουν μπλοκάρει το λογαριασμό να μιλήσουν με μένα και να μου πουν πώς να ζήσω το παιδί μου. Θέλω να ζήσω το παιδί μου! Είναι κατάντια! Ζητάω να ζήσω το παιδί μου!»

Έκκληση για βοήθεια

Τέλος η μητέρα του Άγγελου κάνει έκκληση στον κόσμο να στηρίξει όσο μπορεί άλλη μια φορά τον  γιό της:  «Ο Άγγελος καταλαβαίνει, κλείνε τα ματάκια του. Είναι σε καλή κατάσταση. Θέλει να τον βοηθήσω και κάνω έκκληση στον κόσμο να με βοηθήσει άλλη μια φορά. Θέλω να πάω στην Αθήνα να του κάνω υπερβαρικό οξυγόνο. Και τέλος θέλω να κάνω μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Το μόνο που θέλω είναι να δω τον Άγγελο πάλι όρθιο…Με αυτό το όνειρο ζω»

Όλη η επικαιρότητα