Αχαϊα

Βαρύ πένθος στην Πάτρα: Με στρατιωτικές τιμές το «αντίο» στον Εύζωνα, Σπύρο Θωμά

Ακούστε το άρθρο

Το ύστατο χαίρε στον 24χρονο Σπύρο Θωμά είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου εκατοντάδες Πατρινοί, οι οποίοι κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου. Η κηδεία έγινε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές για στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο.

Αιτία του αιφνίδιου θανάτου φαίνεται πως ήταν παθολογικά αίτια που ίσως ο Σπύρος Θωμάς να μην γνώριζε, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Σπύρος ήταν ένας από τους δυο γιους του διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής Χρήστου Θωμά και της Nίκης Γιάχου, τραπεζικής υπαλλήλου, οι οποίοι έχουν βυθιστεί στο βαρύ πένθος για την απώλεια του λεβέντη τους. Μοναδικό τους στήριγμα πλέον είναι ο δεύτερος γιος τους, ο Χρήστος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, ενώ κόσμος ήταν και έξω από την εκκλησία. Φίλοι, συμπαίκτες από το μπάσκετ, γνωστοί και συγγενείς, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί, πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Σπύρο Θωμά και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια που η Μοίρα στάθηκε τόσο σκληρή.

Έξω από το ναό είχε παραταχθεί στρατιωτικό άγημα που συνόδευσε τον 24χρονο Εύζωνα στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών, για να του αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

Πηγή: thebest

Όλη η επικαιρότητα