Ηλεία

Βαρύτητα στην αντιπλημμυρική προστασία

Ακούστε το άρθρο

 

Η αντιπλημμυρική προστασία και εν γένει η θωράκιση του δήμου Ήλιδας κατά την διάρκεια της χειμερινή περιόδου, ήταν το βασικό αντικείμενο στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) που έγινε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Το Συντονιστικό συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και ο λόγος που συγκλήθηκε η τακτική συνεδρίαση ήταν για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό των ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τις εθελοντικές ομάδες εν όψει χειμώνα.

Βαρύτητα φυσικά δόθηκε στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και τυχόν χιονοπτώσεων παγετού, αλλά και γενικότερα στην λήψη μέτρων ετοιμότητας από την πλευρά του δήμου και πρόληψης τέτοιων καταστάσεων.

 

Λήψη μέτρων

Ειδικότερα, εξετάστηκε διεξοδικά το θέμα που αφορά στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του δήμου αναφορικά με τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας και έγινε καταμερισμός αρμοδιοτήτων για να γνωρίζει ποιος και τι κάνει, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός που θα έχει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Συζητήθηκε επίσης ο συντονισμός των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς σε επίπεδο δήμου, για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν φαινομένων και κινδύνων που συνηγορούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Αποφασίστηκε επιπλέον να γίνει έλεγχος των ρεμάτων και ειδικότερα των σημείων εκείνων που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς επίσης έλεγχος και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν οι υπηρεσίες.

Τα μέλη του Σ.Τ.Ο. συζήτησαν και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται το εργατοτεχνικό προσωπικό, που συμμετέχει στην αντιμετώπιση τέτοιων αναγκών, ενώ αποφασίστηκε ο καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων και γενικά ο έλεγχος για την ταχεία απορροή των υδάτων από το οδικό δίκτυο, ευθύνης των συνεργαζόμενων φορέων.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επαρκώς τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν από τις καιρικές συνθήκες και φυσικά εκφράστηκε από όλους η ανάγκη συνεργασίας όλων των υπηρεσιών και εμπλεκόμενων φορέων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πάνος Μαυρίκος και Κώστας Τσεριώνης, ο δημοτικός σύμβουλος από την μείζονα μειοψηφία Βαγγέλης Χριστοφόρου, εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Ήλιδας Κώστας Γιαννακόπουλος, αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου και εκπρόσωποι φορέων.

Όλη η επικαιρότητα