Ηλεία

Βαρύτητα στον χρόνο παράδοσης στα 3 μεγάλα έργα

aytopsia-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αυτοψία σε τρία μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθούν εντός των επόμενων μηνών, έκανε χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Σπύρο Τζουλέκη και τον Διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών κ. Στέφανο Ρουμελιώτη.

Η δημιουργία του Πολυλειτουργικού χώρου, η ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας και η κατασκευή του Πολυχώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα στεγάσει το Δημοτικό Θέατρο και την Πινακοθήκη, αποτελούν τρία μεγάλα και σημαντικά έργα για τον δήμο Ήλιδας, γι’ αυτό άλλωστε είναι και τα πρώτα έργα που επισκέφθηκε ο νέος Δήμαρχος.

Πολυλειτουργικός χώρος

Αρχικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος επισκέφθηκε το κτίριο του Πολυλειτουργικού χώρου στην περιοχή της ανάπλασης της Σοχιάς, το οποίο θα φιλοξενήσει σε πρώτη φάση το συνεδριακό έργο, καθώς προβλέπεται και επέκτασή του για τη λειτουργία του διοικητηρίου, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.195.000,00 ευρώ.

Επέβλεψε μαζί με τον κ. Τζουλέκη όλους τους χώρους και ενημερώθηκαν εκτενώς από τον εργολάβο κ. Σάκη Σταυρόπουλο και όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, όλα κυλούν ομαλά και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να παραδοθεί το έργο.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τηρείται το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών. Στην προκειμένη περίπτωση έχει τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το έργο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κτίριο 2ου Λυκείου

Επόμενος σταθμός ήταν το νέο κτίριο του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας, που έχει προϋπολογισμό 4.170.000 ευρώ και επίσης χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που πληροί όλες τις προδιαγραφές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται και αυτό να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, αφού υπολείπονται ορισμένες λεπτομέρειες.

Το κτίριο διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, πολυχώρο, χώρους γραφείων και βοηθητικούς χώρους τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο, ενώ στο υπόγειο βρίσκεται ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός. Στο εξωτερικό του κτιρίου έχει διαμορφωθεί σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή για τους μαθητές.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία του έργου και επεσήμανε ότι πλέον προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι ο συντονισμός των εργασιών που πρέπει να γίνουν ώστε να διαμορφωθεί ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο, προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση των μαθητών.

Δημοτικό Θέατρο

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε στην είσοδο πόλης το κτίριο των παλιών φυλακών, εκεί που έχει ξεκινήσει η κατασκευή του έργου για τη διαμόρφωση του Πολυχώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπου θα λειτουργήσει το Δημοτικό θέατρο και η πινακοθήκη. Ο προϋπολογισμός του έργου, που επίσης χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ανέρχεται σε 9.560.000,00 ευρώ και εκτός από την διαμόρφωση του υπάρχοντος κτιρίου έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο χρόνο παράδοσης και των τριών έργων, που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, τη Διαχειριστική Αρχή και το Υπουργείο, προκειμένου να μην καθυστερήσουν ούτε ώρα τα συγκεκριμένα έργα».

Η περιοδεία του κ. Χριστοδουλόπουλου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στον επαρχιακό δρόμο Αμαλιάδας- Καρδαμά- Δουνεΐκων, όπου γίνονται παρεμβάσεις για τη συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος από την Περιφέρεια και είχε συνάντηση με τον εργολάβο για να ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις στο δυτικό τμήμα του δήμου.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα