Hobby

Βασικά «κόλπα» για να κερδίσεις στο Μπλακ Τζακ

vasika_kolpa_gia_na_kerdiseis_sto_mplak_tzak.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στις γιορτές, που τα παιχνίδια  έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, καλό είναι οι παίκτες να γνωρίζουν μερικά βασικά πράγματα για να μπορούν να παίζουν σωστά και να απολαμβάνουν το παιχνίδι περισσότερο. 

Της Ευδοκίας Μύτιλη

 Βασικά σημεία, που αν ο παίκτης τα γνωρίζει τότε αυξάνει τις πιθανότητες του να κερδίσει: 

– Όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 4, 5 ή 6, είναι σωστό να σταματάμε ακόμα και στο 12.

– Όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 7, 8, 9, 10, ή Α, ζητάμε φύλλο και από 16. Στο 17 σταμάτάμε, εκτός αν έχουμε Α-6, γιατί είναι είτε 7 είτε 17, οπότε ζητάμε φύλλο αν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 7 ή μεγαλύτερο.

– Όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 2, 3, 4, 5, ή 6, κάνουμε split τα ίδια φύλλα από 6 και πάνω (6άρια, 7άρια, 8άρια, 9άρια). Αν τώρα πάρουμε την ίδια κάρτα μετά το split, κάνουμε πάλι split. Τα συνεχόμενα σπλιτ με αυτά τα φύλλα, όταν η μάνα έχει μικρό φύλλο είναι υπέρ του παίκτη!

– Όταν τα δύο πρώτα μας φύλλα είναι Α-7, ζητάμε φύλλο μόνο όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο  9, 10, ή Α.

Υπάρχει και ο Διπλασιασμός στοιχήματος ή (double). Πότε πρέπει να διπλασιάσουμε;

– Όταν τα δύο φύλλα μας αθροίζουν σε 10 ή 11, και η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο από 2 ως και 8. Αν η μάνα έχει ανοιχτό 9, τότε κάνουμε double μόνο αν έχουμε εμείς 11

– Όταν  τα δύο πρώτα φύλλα μας αθροίζουν σε 9, και  η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 4, 5, ή 6.

Προσοχή: Όταν τα δύο μας φύλλα είναι soft hands (A-2, A-3, A-4, A-5, A-6 ή A-7) οπότε και συμφέρει να κάνεις double, όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 4, 5, ή 6. Από Α-8 και πάνω, πρέπει να σταματάμε.

Δεν συμφέρει να παίρνουμε ασφάλεια (Insurance) όταν έχουμε Black Jack και δεν παίρνουμε even money όταν μας τα προσφέρει η μάνα.

Ωστόσο, όταν παίζεις Μπλακ Τζακ, μην ξεχνάς πως παίζεις κάτι στο οποίο οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου. Οι παίχτες θα πρέπει να παίζουν για διασκέδαση και αυτό γίνεται μόνο όταν ποντάρουν το περίσσευμα! Μην ξεχνάμε πως τα χαρτιά  δεν είναι τρόπος εξοικονόμισης χρημάτων, αλλά καθαρά θέμα διασκέδασης.

Καλά κέρδη

Όλη η επικαιρότητα