Αγροτικά Οικονομία

Βασικός στόχος οι παραγωγοί πρωτογενούς τομέα – Σημαντικά πρόσωπα στην παρουσίαση της εταιρείας «Μάνα Γη»

Ακούστε το άρθρο

Παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου της επιχείρησης Μάνα Γη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας. Η επιχείρηση Μάνα Γη έχει στόχο τους Έλληνες παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα αλλά και σε κοινωφελή ιδρύματα, με πιστοποιημένα προϊόντα και χάρη στην ιστοσελίδα τους έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν όσους ενδιαφερόμενους υπάρχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου, παραγωγών, επιχειρηματιών και απλών πολιτών, οι οποίοι είχαν πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η ιστοσελίδα του Μάνα Γη. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, στους οποίους είχε παρουσιαστεί η ιδέα και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου στη χθεσινή παρουσίαση, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει στοιχεία για την εταιρεία αλλά και τον τομέα στον οποίο πραγματεύεται.

Η επιχείρηση

Για την επιχείρηση Μάνα Γη έχουν εργασθεί αρκετοί συνεργάτες, με βασικούς συντελεστές να είναι ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης, ο Manager Director Γρηγόρης Κουτσουφλιάνος, ο οικονομικός διευθυντής Αποστόλης Γιαντσίδης, η υπεύθυνη επικοινωνίας Μυρτώ Σταμάτη, η υπεύθυνη των Γραφικών της ιστοσελίδας Τόνια Αθανασοπούλου και άλλοι συνεργάτες που βοήθησαν στο στήσιμό της. Η επιχείρηση Μάνα Γη έχοντας ως βασικό της μέλημα το συμφέρον των πελατών της, διαθέτει ιστοσελίδα που εμφανίζεται σε 7 διαφορετικές γλώσσες προκειμένου να εξυπηρετεί και ανθρώπους άλλων χωρών που επιθυμούν να αγοράσουν τα προϊόντα της. Έδωσαν έμφαση στον ευκολότερο εντοπισμό από τον κόσμο, με τη χρήση λέξεων κλειδιών σε κάθε γλώσσα. Διαθέτει ιδιωτικό χώρο προβολής για οποιονδήποτε παραγωγό δε έχει ιστοσελίδα για την παρουσίαση προϊόντων του, περιέχει κείμενο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αναφέρει τη συνολική ποσότητα προϊόντων που διαθέτει εντός site αλλά και τους κωδικούς των προϊόντων του, ενώ υπάρχει δυνατότητα και εντοπισμού τους στο χάρτη. Ακόμα, δίνει τη  δυνατότητα λιανικής ή χονδρικής αγοράς με ένα απλό κουμπί, διαθέτει ανταγωνιστικές τιμές και έχει πλήρως αυτοματοποιημένες τις υπηρεσίες μεταφοράς, συνεργαζόμενη με 8 μεταφορικές για τη σωστή και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της.

Σημαντικό πόστο στην επιχείρηση καταλαμβάνει η Μυρτώ Σταμάτη, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας, αφού έχει αναλάβει κάθε ενέργεια της επιχείρησης.

Καινοτομίες

Στις καινοτομίες της επιχείρησης αρχικά, είναι ότι δε δημιουργεί στοκ προϊόντων, συνδυάζει λιανική και χονδρική πώληση, συμμετέχει στις εμπορικές εκθέσεις προβάλλοντας έμμεσα τους συνεργάτες της και δίνει τη δυνατότητα στο μισό πλανήτη να παραγγείλει στη γλώσσα του. Στην ιστοσελίδα εκτός της ποικιλίας γλωσσών, υπάρχει ένα SEO, δηλαδή ερωτηματολόγιο με βασικές ερωτήσεις που συνήθως πραγματοποιούν οι παραγωγοί και τις απαντήσεις τους ώστε να καλύπτεται οποιαδήποτε απορία. Διαθέτει ακόμα βάση δεδομένων με 7000 εισαγωγείς χονδρέμπορους σε 54 χώρες, συμμετέχει στις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις, συνεργάζεται με φορείς και οργανώσεις του εξωτερικού, δικτυώνεται με εταιρίες του εξωτερικού και Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τέλος συνεργάζεται με αποκλειστικούς αντιπροσώπους σε χώρες του εξωτερικού.

Το παρόν στην παρουσίαση της εταιρείας έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Πρόγραμμα ΔΙΑ.Π.ΠΡ.Ε.Πων

οι παρουσιάσεις όμως δεν τελείωσαν εδώ, αφού ακολούθησε και αυτή του προγράμματος ΔΙΑ.Π.ΠΡ.Ε.Πων(Διαδικτυακή Πύλη Προσφοράς Ελληνικών Προϊόντων), το οποίο είναι το πρώτο online εργαλείο για την προσφορά ελληνικών προϊόντων προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δικτυώνεται με ιδρύματα και συνεργάτες-παραγωγούς, αυξάνονται οι πωλήσεις των προϊόντων των Ελλήνων  Συνεργατών-Παραγωγών, δημιουργεί νέες ομάδες αγοραστών/ενδιαφερομένων για τα ελληνικά προϊόντα, ενώ με λίγα κλικ ο καθένας μπορεί να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Μάνα Γη, Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης, παρουσίασε τους στόχους και τις καινοτομίες της επιχείρησης και συνομίλησε με τον κόσμο για ότι απορίες είχαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Μάνα Γη, Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης, ανέφερε: «Παρουσιάζουμε το στρατηγικό πλάνο και τα βήματα που αφορούν τη γεφύρωση του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας με την παγκόσμια αγορά. Παράλληλα παρουσιάζουμε το πρόγραμμα ΔΙΑ.Π.ΠΡ.Ε.Πων. Ουσιαστικά, θα παρουσιαστούν τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της και να αναδείξει τα προϊόντα της σε ολόκληρη την υφήλιο».

Από την πλευρά του, ο Manager Director του Μάνα Γη, Γρηγόρης Κουτσουφλιάνος, δήλωσε: «Σήμερα, θα δώσουμε μια περιγραφή του γενικού προβλήματος που έχει η Ελλάδα και τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και με ποιο τρόπο διατιθέμεθα να υπερβούμε αυτά τα εμπόδια, προτείνοντας λύσεις. Θεωρούμε ότι με σωστή στρατηγική, μπορεί το ελληνικό προϊόν να βρει τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά. Όσον αφορά τον κόσμο, προσεγγίζουμε ποιοτικά το ζήτημα. Δε μας ενδιαφέρει να γεμίσουμε με 100 άτομα. Σκοπός είναι να έρθουν όσοι απευθυνόμαστε, για να γίνει μια ουσιαστική κουβέντα. Δεν μας αγχώνει το νούμερο. Επιδιώκουμε μια κατανόηση από το κοινό, όσο μεγάλο ή μικρό και αν είναι αυτό. Να είναι εποικοδομητικός ο διάλογος που θα κάνουμε μετά το πέρας της παρουσίασης».

Όλη η επικαιρότητα