Ποδόσφαιρο

Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Δεν μετανιώνω που ήρθα στην Λα Κορούνια»

Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από πέντε χρόνια στην ΑΕΚ, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποχώρησε με προορισμό την Ισπανία και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Μία ιστορική ομάδα με πολλές επιτυχίες στο παρελθόν που αγωνίζεται την εφετινή σεζόν στη Segunda Division. Ο 29χρονος διεθνής Πυργιώτης στόπερ κέρδισε απευθείας την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αλλά και των συμπαικτών του, αποτελώντας βασικό κι αναντικατάστατο μέλος στην αρχική ενδεκάδα.

Μπορεί η Ντέπορ να μην έχει αρχίσει ιδανικά τη σεζόν, ούσα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ο Λαμπρόπουλος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να είναι παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και καλύτερος.

Μάλιστα, παραχώρησε και την πρώτη μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «AS», όπου μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του από το ισπανικό πρωτάθλημα, για την πίεση εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων, τους προσωπικούς στόχους του, αλλά και την επιστροφή στην Εθνική.

 Όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην AS:

«Αισθάνομαι καλύτερα, γνωρίζω καλύτερα τους συμπαίκτες μου. Έχω εγκλιματιστεί στο ισπανικό ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά, ενώ πρόσθεσε για το αν νιώθει κάποια πίεση που η Ντεπορτίβο μετράει 13 συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη: «Στην Ελλάδα δεν έχω περάσει τέτοια κατάσταση. Δεν ξέρω πώς είναι να είσαι 13 ματς χωρίς νίκη. Εδώ είναι πιο ήρεμα, αλλά έχουμε πίεση λόγω του μεγέθους της Ντεπορτίβο. Είναι δύσκολο γιατί ξεκινάμε το ματς και βλέπουμε το φωτεινό πίνακα να γράφει 1-0 εις βάρος μας. Είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθηση».

 

Για την αλλαγή προπονητή, με τον Λουίς Θέσαρ να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία: «Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ανκέλα για ό,τι έκανε για εμένα, με βοήθησε πολύ. Ο Λουίς Θέσαρ, το πρώτο πράγμα που έκανε, όταν ανέλαβε την ομάδα, ήταν να μας πει πώς να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Πιστεύω πως σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε. Έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού, παίζουμε πιο κάθετα, έχουμε ανακτήσει την αυτοπεποίθησή μας».

Για το αν μετάνιωσε που πήγε στην Ντεπορτίβο, τόνισε:  «Ποτέ. Σε ηλικία 9 ετών είδα για πρώτη φορά την Ντεπορτίβο και μου άρεσε πολύ. Πήγα σε αρκετά παιχνίδια στην Ελλάδα και γνωρίζω πως είναι μία σπουδαία ομάδα. Είμαστε τελευταίοι, αλλά εμείς (σ.σ. οι ποδοσφαιριστές), όχι ο σύλλογος».

Για την επιστροφή στην Εθνική Ελλάδας: «Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για την κλήση μου στην Εθνική. Είναι τιμή».

sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα