Βάσω Δεδότση: «Είναι σημαντικό να είμαστε ενεργοί πολίτες»

Η Βάσω Δεδότση γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πατρών, είναι καθηγήτρια μαθηματικός στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας και είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Του Νομού Ηλείας «Ιππίας Ο Ηλείος», όπου διατέλεσε ειδική γραμματέας και από το 2017 έως είναι γενική γραμματέας του παραρτήματος.

Πνεύμα αεικίνητο, θεωρεί ότι η απόκτηση της γνώσης δεν πρέπει να σταματά ποτέ και η ίδια διαρκώς προσπαθεί να κάνει ένα βήμα περισσότερο.

Απόδειξη ότι την τρέχουσα περίοδο φοιτά στο ΤΕΙ Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων Δυτικής Ελλάδος στον Πύργο Ηλείας κατόπιν κατατακτήριων εξετάσεων.

Έχει διδάξει σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς επίσης είχε διετή θητεία στο ειδικό Γυμνάσιο ΕΕΕΚ Πύργου (για παιδιά με ειδικές ανάγκες) καθώς και θητεία ενός έτους σε μαθήματα κατ’ οίκον για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τα χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας έχει διδάξει σε σχολεία της Αμαλιάδας και έχει διατελέσει και υπεύθυνη διδακτικής στήριξης, ενώ έχει άριστη γνώση Αγγλικών και καλή γνώση Ισπανικών και Ιταλικών, έχει άριστη γνώση Η/Υ με πιστοποίηση από κρατικό φορέα.

Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε πολλές επιμορφώσεις και έχει συμμετάσχει στα Συνέδρια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας από το 2009 έως σήμερα, σε σεμινάρια και ημερίδες από Σχολικούς Συμβούλους, σε σεμινάρια και ημερίδες που διοργανώνει η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Νομού Ηλείας, σε ερευνητικές εργασίες, ενώ έχει παρουσιάσει στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλοάδας ερευνητική εργασία με τίτλο: «Το ποδήλατο στην ζωή μας».

Υπήρξε υπεύθυνη Περιβαλλοντικού Προγράμματος του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας και ανέλαβε την οργάνωση της παρουσίας της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» του Δήμου Ήλιδας, ενώ στα πλαίσια του προγράμματος οργάνωσε συνεντεύξεις με κρατικούς φορείς και έχει υλοποιήσει προγράμματα στα πλαίσια σχολικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα μαθηματικών που διοργανώνει   το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Νομού Ηλείας «Ιππίας Ο Ηλείος» για την προετοιμασία των μαθητών του Ν. Ηλείας για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

«Θεωρώ ότι δεν αρκεί να επαναπαυόμαστε σε ένα πτυχίο, η απόκτηση γνώσης δεν σταματά ποτέ, είμαι υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και προσπαθώ να το κάνω πράξη. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στην επιστήμη μας και στους γύρω μας» θα πει η ίδια.

Έχει αναπτύξει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά και μαζί τους έχει κάνει πολλά προγράμματα και δράσεις. Άλλωστε η ίδια θα πει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να τους δίνουμε ευκαιρίες να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να είμαστε δίπλα τους».

Πέραν του επαγγέλματός της και των σχολικών δραστηριοτήτων, έχει αναπτύξει και έντονη κοινωνική δράση, ενώ είναι εθελόντρια σε πολλές δραστηριότητες, καθώς πιστεύει ότι ο εθελοντισμός είναι το άλφα και το ωμέγα στην ζωή μας και πρέπει να προσφέρει ο καθένας από όποια θέση μπορεί, συμβάλλοντας στο κοινό καλό.

Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κοινωφελούς Σωματείου Δ. Ήλιδας «Πύρρων ο Ηλείος» και έχει την θέση του ταμία, καθώς επίσης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των Εθελοντών Του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ήλιδας και μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ήλιδας   κατά τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018.

Έχει εργασθεί εθελοντικά στην «Φιλοτεχνική» της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης κατά το 2ο εξάμηνο του 2013.

Στις προηγούμενες εκλογές είχε συμμετάσχει ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και έχει συμμετάσχει σε πολλές εθελοντικές δραστηριότητες του δήμου Ήλιδας.

«Είναι σημαντικό να είμαστε ενεργοί πολίτες. Δεν έχει σημασία να κατέχουμε κάποια θέση για να προσφέρουμε. Η προσφορά πρέπει να είναι ανιδιοτελής και αυτό προσπαθώ να κάνω πάντα. Η κοινωνία είμαστε εμείς και είναι στο χέρι μας να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας, την καθημερινότητά μας, τον τόπο που ζούμε. Το ζητούμενο δεν είναι τα εύσημα, αλλά πώς θα βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας» λέει χαρακτηριστικά.

Εκτός όλων των άλλων είναι και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας από το 2013 έως σήμερα και την έχουμε δει στο σανίδι αλλά πολλές φορές βρίσκεται πίσω από τα παρασκήνια.

Θεωρεί ότι η συλλογικότητα είναι αυτό που μετράει και όπως λέει: «Σε μία θεατρική παράσταση δεν μετράει αυτή καθ’ αυτή η παράσταση αλλά το ταξίδι…» ενώ υποστηρίζει ότι το θέατρο είναι ένας τρόπος έκφρασης.

Η καθημερινότητά της είναι γεμάτη, αφού ασχολείται ταυτόχρονα με την ζωγραφική, στο εικαστικό εργαστήρι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και με τον χορό, συμμετείχε στον ορειβατικό και δεν λέει όχι σε νέες δράσεις!