Εκπαίδευση Ηλεία

Βαθμολογίες Πανελλαδικών εξετάσεων στην Ηλεία: Με ανάμεικτα συναισθήματα

Ακούστε το άρθρο

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των λυκείων της Ηλείας, αφού πέρα από τα «πλατιά» χαμόγελα που προκάλεσε η ανάρτηση των αποτελεσμάτων σε πολλούς, η απαιτητική Ιστορία, η δύσκολη Βιολογία και η απρόβλεπτη Έκθεση «έριξαν» πολύ τις επιδόσεις υποψηφίων.

Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα Λύκεια της Ηλείας ξεκίνησε μετά τις 11:00 το πρωί, αν και οι περισσότεροι μαθητές – και οι γονείς τους – επέλεξαν να δουν τις βαθμολογίες ηλεκτρονικά, με τον προσωπικό κωδικό τους, αφού και στο σχολείο, η αναζήτηση του βαθμού ήταν δύσκολη υπόθεση, καθώς για πρώτη χρονιά φέτος δεν ανακοινώθηκαν με ονόματα αλλά με τους κωδικούς των υποψηφίων.

Τα παιδιά, με χαρτιά, στυλό και κινητά προσπαθούσαν να «βγάλουν άκρη», ενώ οι περισσότεροι επέλεξαν να ζητήσουν βοήθεια από τους διευθυντές και καθηγητές των σχολείων τους, που είχαν τις βαθμολογίες των παιδιών με τα ονόματά τους, χωρίς όμως να τα έχουν αναρτήσει σε δημόσιο σημείο – ακολουθώντας τη σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας.

Τα χαμόγελα και οι φωνές ενθουσιασμού από τα παιδιά  περίσσεψαν, όπως και οι αγκαλιές με φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ωστόσο κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη λύπη και την απογοήτευση αλλά και να κρατήσουν τα δάκρυά τους, καθώς ήλπιζαν και περίμεναν ψηλότερους βαθμούς.

Συγχαρητήρια

Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων με την οποία «έκλεισε» ο μεγάλος κύκλος των φετινών των Πανελλαδικών Εξετάσεων – που διεξήχθησαν με ομαλά και χωρίς προβλήματα – ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες τους. «Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές μας για τις επιδόσεις τους, και να τους θυμίσω πως η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, δεν είναι ούτε τέλος, ούτε αρχή, αλλά μια ενδιαφέρουσα φάση της ζωής τους, που θα ακολουθηθεί κι από άλλες πολλές», είπε χαρακτηριστικά  ο κ.Δημητρέλλος, συμβουλεύοντας τα παιδιά να συμπληρώσουν προσεκτικά τα Μηχανικά τους δελτία, «με κριτήριο της επιθυμίες τους και με σύμβουλο την βαθμολογία τους», όπως χαρακτηριστικά είπε, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν στα πανεπιστήμια της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, τα Λύκεια της Ηλείας θα παραμείνουν ανοιχτά και οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς τους, για κάθε βοήθεια και διευκρίνιση, πριν την οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού τους, στις 14 Ιουλίου.

Οι πρώτοι της Ηλείας

Η εφημερίδα «Πατρίς», όπως κάθε χρόνο, αναζήτησε τους υποψήφιους που έχουν πετύχει υψηλές βαθμολογίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τους εντοπίσει όλους, για λόγους ανεξάρτητους από την επιθυμία και προσπάθειά της εφημερίδας μας. Σε όλα τα παιδιά, στις οικογένειές τους αλλά και στους καθηγητές τους, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Από το Βαρθολομιό η άριστη των αρίστων στην Ηλεία: Πρωτιά με 19.168 για την Σοφία Πατσού!

19.132 μορια: «Σάρωσε» η Ανδραβίδα με την Κωνσταντίνα Γκιάφη

Ανδριανή και Δήμητρα Μαντά: Δίδυμη επιτυχία και διπλή χαρά για τις μαθήτριες του 4ου Λυκείου Πύργου

Νάνσυ Σπυροπούλου – Μαρία Καραμπάτση

Κώστας Ζαφειρίου

Όλη η επικαιρότητα