Οικονομία

Βελτιώστε την πρότασή σας να υποδείξουμε το «ναι»

veltioste_tin_protasi_sas_na_ypodeixoyme_to_nai.jpg
Ακούστε το άρθρο
Η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για επέκταση του προγράμματος για 2-3 εβδομάδες, ώστε ο ελληνικός λαός να μπορεί να αποφασίσει ψύχραιμα στο δημοψήφισμα αποτελεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup ως δημοκρατικού θεσμού στην ευρωζώνη, τόνισε ο Γ.Βαρουφάκης.

Επιβεβαίωνοντας το επικινδύνως τεταμένο κλίμα με τον Γ.Ντάισελμπλουμ τον κατηγόρησε για τις επιλογές του, ενώ επανέλαβε τους λόγους που καθιστούσαν αδύνατη την αποδοχή της συμφωνίας.

Ωστόσο, με ψυχραιμία, είπε ότι η ΕΕ μπορεί ακόμη να σώσει την κατάσταση υποβάλλοντας βελτιωμένη πρόταση στην Αθήνα, την οποία η κυβέρνηση θα παροτρύνει τους πολίτες να στηρίξουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Πασχίζουμε για συμφωνία έως την ύστατη στιγμή. Αν υπάρξει συμφωνία θα πούμε στον ελληνικό λαό,η άποψή μας είναι να ψηφίσει «ναι», ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι το πακέτο που πρότειναν στην Ελλάδα ήταν βαθιά υφεσιακό, έπασχε από εσωτερικές αντιφάσεις και δεν έδινε την ελπίδα ότι η διαπραγμάτευση θα κατέληγε σε συμφωνία.

Όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν του Eurogoup δήλωσε ότι το συνέταξε ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ και δεν το υπέγραψε η Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα