Πολιτική

Βενιζέλος: «Χαίρομαι που βρήκατε και για εμένα μία θέση στην υπόθεση Novartis»

Ακούστε το άρθρο

Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή που αφορά το υπουργείο Υγείας βρήκατε μια θέση και για μένα, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση «παρότι δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία βαλίτσες και φακέλους».

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Το όνομά μου υποθέτω πως μπήκε στην δικογραφία από συνήθεια. Κάποιοι δεν έχουν βάλει ακόμη μυαλό. Σας ευχαριστώ γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου γιατί αυτό διακυβεύεται σήμερα. Το θεμελιώδες ερώτημα ”γιατί αυτό γίνεται τώρα;”. Έτυχε τώρα να εμφανιστούν πρόθυμοι μάρτυρες την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Την υπόθεση Novartis την επωάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γίνατε τα καλύτερα ντελίβερι μπόι που εκλιπαρούν για επαίνους από τους ευρωπαίους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν το πετύχατε και ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα. Τα Ίμια 2 είναι πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί γνωρίζαμε τα πάντα. Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο», είπε.

Εκτίμησε δε ότι η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή αλλά αυτό είναι επικίνδυνο.

«Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση, θίγεται η εσωτερική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Ασκούνται πειθαρχικές και διώξεις σε βάρος εισαγγελέων όταν δεν αρέσει η κρίση τους» σημείωσε. «Στέλνω μήνυμα ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας και ζητώ στο όνομα του δικαίου να αντισταθούν στην προσβολή της δικαστικής ανεξαρτησίας. Αυτό το έχει αναλάβει υπεργολαβικό συνεργείο της τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για σκευωρία που δεν έχει υπάρξει όμοια της σε άλλη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι στο στόχαστρο μπήκε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

«Εμπλέκετε εμένα και τον κύριο Σαμαρά γιατί μπήκατε στην γραμμή μας και αυτό δεν το αντέχετε. Εμένα με εμπλέκετε γιατί επαληθεύονται οι θέσεις μου και οι προειδοποιήσεις μου. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος αναρωτήθηκε γιατί στοχοποιήθηκε. Γιατί εκφράζει στην δικαιοσύνη μία άλλη άποψη, μία άποψη αντίστασης. Ο Γιάννης Στουρνάρας γιατί έχετε φαγωθεί να τον διώξετε από την ΕΚΤ και ο κ. Αβραμόπουλος γιατί θέλετε να αφήσετε φεύγοντας δικό σας επίτροπό στην Ευρώπη. Το ερώτημα σήμερα είναι, είναι όλοι οι υπουργοί στην δικογραφία; Ο στόχος είναι προφανής. Διεμβολισμός της δημοκρατίας με άλλον τρόπο από αυτό που αποτύχατε να κάνετε με το ονοματολογικό. Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη έχετε στοχεύσει σε όλους όσους αντιστέκονται στο ”φλερτ” με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Στη Βουλή η μαραθώνια συζήτηση για το σκάνδαλο Novartis (Δείτε LIVE)

Πηγή: huffpost

Όλη η επικαιρότητα